Пінчук зробить Дніпропетровську область центром України

Субота, 16 квітня 2005, 14:15
Корпорація "Інтерпайп" заявляє про початок реалізації програми "Відродження історії".

Першим кроком на шляху реалізації цієї програми стане будівництво культурно-історичного меморіалу "Никитинська Запорізька Січ", закладка якого пройде в суботу.

"Проект створення меморіалу був запропонований міською громадою міста Нікополь (Дніпропетровська область), що є одним із практично забутих центрів, де у свій час відбувалася справжня історія України", - цитує текст прес-релізу компанії "Інтерфакс-Україна".

Крім будівництва меморіалу в рамках програми "Відродження історії" улітку цього року будуть початі масштабні археологічні дослідження всього району Середнього й Нижнього Подніпров'я.

"Ми впевнені, що в рамках програми "Відродження історії" шляхом об'єднання ресурсів великого українського бізнесу й зусиль місцевої громади, відомих українських учених і краєзнавців, місту Нікополь буде повернута слава центра козацької України", - відзначається в прес-релізі "Інтерпайпа".

Крім того, організатори сподіваються, що "створення меморіалу козацької слави стане початком народження справжнього інтересу суспільства до вітчизняної історії в Дніпропетровськом регіоні і в Україні в цілому".

Корпорація також упевнена, що реалізація програми посприяє відродженню історії, національних цінностей і духовності українського народу.

"У зв'язку із цим сподіваємося на приєднання до проекту органів державної влади, місцевого самоврядування, учених і дослідників, краєзнавців, широких кіл громадськості, всіх небайдужих до минулого, сучасності й майбутньому України", - підкреслюється в документі.

Корпорація "Інтерпайп" - одна з найбільших приватних компаній України, здійснює торгово-посередницьку діяльність на загальнодержавному ринку металопродукції, електроенергії, природного газу, продуктів переробки нафти, вугілля й сільгоспмашинобудування.

Засновником корпорації є зять колишнього президента України Леоніда Кучми Віктор Пінчук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування