Тимошенко розповість Ющенку про все, чим займалася після революції

Субота, 16 квітня 2005, 16:20
27 квітня уряд звітуватиме перед президентом України про свою роботу протягом першого кварталу 2005 року.

Про це повідомила під час засідання Кабміну прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко, говориться в прес-релізі Кабінету міністрів.

Керівник уряду доручила кожному з міністрів підготувати звіт про роботу їх відомств. Міністерство економіки та Міністерство фінансів мають узагальнити цю інформацію та дати загальну картину соціально-економічного розвитку країни за даний період, - зазначила прем’єр-міністр.

На цьому засіданні глава уряду представить 10 ключових програм, які Кабмін реалізовуватиме протягом нинішнього року.

Прем’єр-міністр закликала урядовців активізувати законотворчу роботу та більш плідно працювати з парламентськими фракціями та профільними комітетами Верховної Ради стосовно підтримки законопроектів, розроблених Кабміном.

В ході засідання уряд визначився з пріоритетними законопроектами, які він пропонує ухвалити парламенту протягом наступного сесійного тижня.

Серед них - ухвалення чергового пакету змін до Митного тарифу щодо зменшення та усунення надмірної диференціації ставок ввізного мита та попередження можливості контрабандного ввезення в Україну товарів.

Уряд також пропонує парламентарям прискорити ухвалення змін до закону "Про державні закупівлі". Крім того, своїм розпорядженням Кабмін затвердив заходи щодо виконання у 2005 році Плану дій Україна-ЄС.

Також серед пріоритетів - внесення змін до законопроекту щодо управління компанією "Укрнафта", якій сьогодні належить близько 20% вітчизняних автозаправок. Це дозволить уряду впливати на цінову ситуацію на ринку нафтопродуктів.

В опублікованому в суботу інтерв’ю "Дзеркалу тижня" Тимошенко заявляла, що для стабілізації цін на пальне уряд повинен мати вплив на діяльність "Укрнафти", де держава володіє контрольним пакетом акцій.

За словами Тимошенко, слід змінити закон, щоб збори акціонерів можна було проводити при явці не 60%, а 51% акціонерів. Це дозволило б державі поставити своїх керівників в "Укрнафті".

Як відомо, зараз "Укрнафта" управляється групою "Приват", яка не має контрольного пакету акцій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News