Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко чув легенди, що Тимошенко уже у відставці, і дивувався

Неділя, 17 квітня 2005, 12:45
Президент Віктор Ющенко заявляє, що візит прем'єра Юлії Тимошенко перенесено через внутрішні питання в країні й підкреслює, що Київ хоче привнести "в історично непрості відносини з Москвою" чесність, публічність і результативність".

"Ми переконані, що такі відносини будуть. Ми хочемо поліпшення відносин з Росією", - сказав Ющенко журналістам у неділю в Києві.

Говорячи про скасування візиту українського прем'єра, він відзначив, що в історії дипломатії існує багато прикладів перенесення візитів керівників країни й підкреслив, що "усередині країни іноді бувають моменти, на які потрібно звернути увагу".

"Я думаю, що ви розумієте, які нюанси бувають, і те, що сьогодні, наприклад, дата візиту перенесена - мені дивно було чути, що там уже легенди пішли, що Юлія Володимирівна вже у відставці... Я не хочу продовжувати цей ряд дурниць. Однак це вже за межею здорового глузду", - сказав Ющенко.

"Це технічні обставини, ми на них відреагували, перенесли (візит), попрацюємо ще якийсь час над підготовкою наступного візиту - він відбудеться, ніяких сумнівів нема", - підкреслив президент.

Як повідомлялося, візит Тимошенко в Москву повинен був відбутися 15-16 квітня. Однак його було перенесено.

Президент також сказав, що Україна розраховує підписати в нинішньому році до тридцяти документів з Росією, що стосуються питань кордону, статусу й умов перебування Чорноморського флоту Росії у Криму, а також енергетичного співробітництва.

"Якщо ми ці три теми сьогодні зробимо і надамо їм ознак 2005 року, це буде приблизно 25-30 угод, я переконаний, що нація буде аплодувати тим хлопцям і дівчатам, які це зробили", - сказав президент.

Він відзначив, що в ході останньої зустрічі із президентом Росії Володимиром Путіним була досягнута домовленість присвятити нинішній рік урегулюванню питання кордонів між двома країнами, "починаючи з демаркації, делімітації, визнання кордону по Керченській протоці, режиму перетину кордону для прикордонних територій, реадмісії".

"Це шість, можливо, сім угод, які нам потрібно починати з нуля", - підкреслив Ющенко.

Він також відзначив необхідність урегулювання питань, пов'язаних з перебуванням в Україні Чорноморського флоту РФ. Президент сказав, що є п'ять документів, що регламентують статус і умови перебування флоту, однак "багато чого в наповненні не є таким".

"Якщо ми друзі, давайте один одному подивимося в очі й скажемо: давайте, це потрібно міняти", - сказав Ющенко.

Він нагадав, що президенти доручили своїм секретарям радбезів перевірити відповідність умов перебування ЧФ РФ діючим документам.

Ющенко підкреслив, що в України й Росії є "унікальні можливості для розвитку енергетичного співробітництва". "Або ми будемо активними, і ці проекти будуть із нами, або ж ці проекти й так відбудуться - тільки без нас", - сказав президент.

Інтерфакс-Україна


Читайте також:

Тимошенко не їде в Москву. Через поле чи прокурора?


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...