Ющенко наказав Семенюк повернути все вкрадене

Понеділок, 18 квітня 2005, 11:11
У понеділок у приміщенні Фонду державного майна України президент України Віктор Ющенко офіційно представив новопризначену голову ФДМУ Валентину Семенюк.

Як повідомила журналістам прес-секретар президента України Ірина Геращенко, представляючи Семенюк, президент наголосив на необхідності вироблення нової політики роботи Фонду, а також висунув вимогу щодо публічності і прозорості його роботи.

За словами Геращенко, президент наголосив, що треба серйозно змінити керівний склад Фонду, і що він особисто уважно стежитиме за кадровими змінами, що відбуватимуться в цій структурі.

Також Ющенко дав доручення ФДМУ проаналізувати виконання інвестиційних зобов'язань власниками приватизованих підприємств і у тих випадках, де вони не виконуються, доручив Фонду протягом трьох місяців вжити відповідних заходів реагування.

Також президент України доручив ФДМУ сформувати 3-4 кроки, які б лягли в основу подальшої приватизаційної політики.

Ющенко розкритикував попередню роботу ФДМУ. "В моральному суспільстві так справи не ведуть", - зокрема, сказав глава держави, додавши: "Що можна було роздати – ви роздали".

Ющенко порівняв приватизацію металургійного комбінату "Криворіжсталь" з тим, як поводилася з українськими землями російська імператриця Катерина ІІ, роздаючи її своїм коханцям: "Так було роздано українське майно, і "блискучим" взірцем цієї позиції була "Криворіжсталь", - сказав президент.

У цьому контексті він жорстко розкритикував роботу юридичного управління ФДМУ, наголосивши, що кожний юрист має відповісти за ті порушення, які були допущені під час приватизації.

Представляючи Семенюк, Ющенко підкреслив, що, призначаючи її на цю посаду, керувався її "сумлінням і професійністю".

Президент зазначив, що нове керівництво Фонду повинно працювати над тим, щоб "все вкрадене повернути державі", що необхідно провести інвентаризацію державного майна, а також аналіз управління державною часткою майна.

Водночас Ющенко підкреслив, що мова не йде ні про реприватизацію, ні про націоналізацію, а натомість про аналіз попередньої діяльності Фонду, про порушення законодавства, і про повернення через судові позови незаконно відданої державної власності.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News