Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенка просять позбавити ліцензії ТРК Ахметова

Понеділок, 18 квітня 2005, 12:48
Кримська організація Української народної партії просить президента Віктора Ющенка позбавити телерадіокомпанію "Україна" ліцензії на мовлення.

Причиною вимоги став коментар під час трансляції футбольного матчу, що стосуються арешту голови Донецької обласної ради Бориса Колесникова, повідомляє "Обком" з посиланням на "Українські новини".

Згідно з повідомленням, кримські уболівальники донецького "Шахтаря" "обурені" репортажем футбольного матчу 16 квітня, який проводив В'ячеслав Шарафутдінов на ТРК "Україна".

"В'ячеслав Шарафутдінов замість коментарю подій на футбольному полі почав розхвалювати затриманого за рішенням суду Бориса Колесникова", - сказано в повідомленні.

Кримська УНП також відзначає, що таким чином коментатор, використовуючи службове становище, поставив під сумнів правомірність судової і правоохоронних структур країни.

У повідомленні також наголошується, що, незважаючи на те, що згідно з законодавством і регламентом Федерації футболу України, мовою футбольних репортажів є українська, Шарафутдінов вів репортаж російською мовою.

Кримська УНП вважає, що такими діями активізуються сепаратистські настрої і загроза територіальній цілісності країни.

У зв'язку з цим організація просить Ющенка, окрім позбавлення ТРК "Україна" ліцензії, провести службове розслідування дій коментатора і усунути його від футбольних репортажів, а також проводити телевізійні репортажі матчів згідно з вимогами законодавства.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування