Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко через півроку переїде в Мінохоронздоров'я

Понеділок, 18 квітня 2005, 14:01
Кабінет президента України через рік-півтора розташовуватиметься в нинішній будівлі Міністерства охорони здоров'я в парку Ватутіна.

Про це заявив в інтерв'ю журналістам у понеділок в Києві новий глава державного управління справами Ігор Тарасюк.

За його словами, "президент поставив завдання, щоб була розроблена єдина концепція урядового кварталу", куди б входив секретаріат президента, Верховна Рада, Кабінет міністрів і кабінет президента, який би не заважав проїзду і роботі українських громадян.

В той же час він підкреслив, що парк залишиться і буде "відкритим для громадян".

За словами Тарасюка, на сьогодні вже поставлено "завдання перед Міністерством охорони здоров'я переїхати в інше приміщення впродовж тижня, двох, трьох". Зараз "підшукується приміщення для Міністерства охорони здоров'я", - сказав він.

За його словами, буде "робочий кабінет президента, там буде житлова зона, а Маріїнській палац використовуватиметься під прийоми офіційних делегацій".

"З тим кабінетом, який сьогодні є у Віктора Андрійовича, зробити нічого не можна", - сказав Тарасюк, відзначивши, що при "здиранні всієї позолоти і золота" ремонт може затягнутися як мінімум на півтора роки.

"А ми розраховуємо, що за рік-півтора в новий кабінет переїде вся резиденція президента", - сказав Тарасюк, відзначивши, що перед Державним управлінням справами стоїть завдання відродження "культури українського бароко".

Тарасюк також розповів, що через місяць Маріїнській палац буде закритий на реконструкцію.

"Маріїнській палац через місяць буде закрито на реконструкцію. Він є проблемним, оскільки сповзає. Зміцнюватимуться схили, і Маріїнській палац припинить свої функції як офіційна резиденція президента, поки не буде завершено ремонт", - сказав Тарасюк.

За його словами, реконструкція Маріїнського палацу триватиме близько трьох років.

Функції офіційної резиденції президента України візьме на себе будинок архітектора Городецького на Банковій (відомий як "Будинок з химерами").

Крім того, відзначив Тарасюк, буде проведена реконструкція площі перед Будинком Городецького "з тим, щоб забезпечити охоронні заходи, а також, щоб там могла вишикуватися почесна варта".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування