Парламент не зможе звільнити Тимошенко і Піскуна

Понеділок, 18 квітня 2005, 15:10
Перший заступник голови Верховної Ради Адам Мартинюк не виключає можливості того, що вже восени прем'єр-міністр Юлія Тимошенко може подати у відставку.

Про це він сказав на прес-конференції у понеділок, відповідаючи на відповідне питання.

"Думаю, що ймовірно, якщо вона йтиме своїм шляхом і утілюватиме в життя програму своїх перспективних подальших дій, я не виключаю такого ефективного для неї кроку", - сказав Мартинюк.

Він також заявив, що до 4 лютого 2006 року жодна політична сила не зможе підняти питання про відставку діючого уряду.

За словами Мартинюка, ініціація відставки уряду до цього терміну неможлива, оскільки парламент підтримав програму дій уряду, і відповідно до цього рішення уряд одержав імунітет на один рік.

"Ні комуністи, ні будь-яка інша політична сила до 4 лютого 2006 року питання про відставку уряду піднімати не може", - заявив перший віце-спікер парламенту.

Мартинюк також підкреслив, що тепер така можливість відповідно до Конституції є тільки у президента України.

Він також назвав безперспективним на сьогоднішній день питання відставки генпрокурора Святослава Піскуна, і якщо питання все-таки ініціюватиметься, воно не набере 226 голосів для внесення до порядку денного.

Перший віце-спікер також прогнозує, що з першої спроби Верховній Раді не вдасться вибрати другого віце-спікера, голосування кандидатури якого заплановане на цей тиждень.

Інтерфакс-Україна ЛІГАБізнесІнформ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування