Меблі Кучми відправлять на аукціон, а Ющенку куплять новий літак

Понеділок, 18 квітня 2005, 15:12
Новий керівник держуправління справами Ігор Тарасюк обіцяє провести інвентаризацію дорогих меблів й інших об'єктів колишньої адміністрації президента.

Як заявив Тарасюк журналістам у понеділок після свого представлення президентом, ці об'єкти будуть виставлені на аукціон, "також як і майбахи", виявлені у підприємств міністерства транспорту.

Тарасюк готовий забезпечити публічність роботи управління і для цього пропонує провести екскурсії для журналістів по його об'єктах.

"Все, що стосується життєзабезпечення президента, ми, звичайно ж, відкривати не будемо. Все, що стосується іншого, які реконструкції, які походи або ж заміські резиденції, все що потрібно, звертайтеся, ми вам показуватимемо", - сказав Тарасюк.

Тарасюк підкреслив, що Ющенко поставив "багато чітких завдань перед новим керівництвом управління".

На сьогоднішній день, за його словами, в управління входить 78 юридичних осіб, діяльність яких складається з кількох напрямів:

- забезпечення діяльності президента, зокрема, авіакомпанія "Україна", яка забезпечує пересування вищих посадовців країни;
- санаторно-лікувальні заклади;
- резиденції для прийому глав іноземних держав;
- підприємства, які входять в сферу державного управління справами.

Тарасюк підкреслив, що однією з його перших ініціатив він пропонує зробити відкритими колишні мисливські угіддя, які входили в структуру держуправління справами.

"Всі наші мисливські угіддя, де і так вже немає оленів, оскільки їх давно всіх вистріляли, потрібно зробити так, щоб кожен громадянин міг купити квиток в Києві і на вихідні поїхати туди з дітьми, подивитися, що там є", - сказав Тарасюк, додавши, що "полювання ми робити не будемо".

Тарасюк також відзначив, що за дорученням президента управління повинне повернути "український борг" державним установам і кабінетам.

Крім того, управління справами повинне забезпечити державне замовлення сувенірної продукції, яка вручатиметься офіційним делегаціям в ході їх візитів, на підприємствах Косівщини, Полтавщини, Петріківщини.

Крім того, Тарасюк також сказав, що держуправління справами має намір відновити авіапарк державної авіакомпанії "Україна".

"Авіапарк матиме і літаки, які виконуватимуть міжконтинентальні польоти, такі як "Боїнги", а всі внутрішні перевезення здійснюватимуться лідерами українського виробництва", - заявив Тарасюк.

Він підкреслив, що авіакомпанія "України" "дуже стара", і у своєму розпорядженні має такі старі літаки як Іл 60-х років, "на яких літав ще Хрущов". "Вони використали свій ліміт. На сьогоднішній день ми потребуємо двох нових літаків, які б використовувалися на літерні польоти", - сказав Тарасюк.

Крім того, він повідомив, що на сьогоднішній день авіакомпанія "Україна" має у своєму розпорядженні такі літаки як Ту-134, Ан для внутрішніх перельотів, а також Як-40 і вертольоти.

Тарасюк також сказав, що правоохоронцям будуть передані матеріали перевірок ГоловКРУ діяльності державного управління справами і за усіма фактами порушень будуть заведені кримінальні справи.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Ющенко не хоче, щоб Зінченко був султаном

Керівник ГоловКРУ Сивульський: Досить Тетяні Засусі було написати і Кучма подарував би вам квартиру

Керівник ГоловКРУ Сивульський: Завдяки Бакаю дачу Брежнєва незаконно продали за 78 мільйонів


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...