Бакай залишив дітей без ремонту за 450 млн

Понеділок, 18 квітня 2005, 16:05
Прокуратура Криму порушила кримінальну справу проти посадовців Міжнародного дитячого центру "Артек".

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури АРК, посадовці "Артеку", порушуючи діючі норми законодавства, організували проведення ремонтних робіт центру, не одержавши на це дозвіл і не маючи затвердженої Кабміном комплексної державної експертизи.

Самостійно затвердивши проектно-бюджетну документацію, посадовці провели реконструкцію центру із завищенням вартості виконаних робіт, повідомляє прокуратура.

Всього за ініціативою державного управління справами президента України (очолював Ігор Бакай) в 2003-2004 роках від цілої низки структур, перш за все ДП "Укрзалізниця", нібито на реконструкцію міжнародного дитячого центру надійшло понад 450 млн. грн., які не були в установленому порядку через Держказначейство перераховані на вказані цілі.

Фактично, зазначає прес-служба прокуратури, велика їх частина була викрадена.

Кримінальна справа порушена за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем), ч. 3 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень), ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Читайте також:

Кірпа відправив 300 мільйонів для "Артеку" на Гібралтар

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...