Бакай і ще 7 не прийшли на допити. Шуфрич підвів Медведчука і Кучму

Понеділок, 18 квітня 2005, 18:20
МВС викличе для пояснень екс-президента Кучму та голову його адміністрації Віктора Медведчука, якщо отримає докази російського громадянства Ігоря Бакая.

Про це повідомляється на сайті Департаменту зв’язків із громадськістю МВС у зв'язку з його неявкою на допит.

МВС через Національне центральне бюро Інтерполу України дало запит до правоохоронних органів Росії про підтвердження чи спростування наявності у Бакая російського громадянства. Департамент нагадує, що, за словами нардепа Шуфрича, Бакай вже кілька років має російське громадянство.

"В разі підтвердження такого факту в міністерства внутрішніх справ України виникнуть запитання до колишнього президента України Кучми та колишнього глави його адміністрації Медведчука - на якій підставі Бакай працював на державній службі, що категорично заборонено діючим законодавством України", - зазначає департамент.

Департамент також зазначає, що 8 чоловік з 12 запрошених для надання пояснень до Міністерства внутрішніх справ не з'явилися на допит.

Не з'явився на допит у МВС нардеп Олександр Грановський - член СДПУ(о), який має дати пояснення про перерахування коштів на адресу табору "Артек", які не дійшли до адресата.

Не з'явився нардеп Валентин Дзонь, екс-губернатор Хмельниччини Віктор Кацемір, екс-губернатор Харківщини Кушнарьов, екс-керівник МВС Олега Сало, колишній голова Державної податкової адміністрації Львова Дмитро Штикало.

Поки не з'явилися на допит Володимир Шайдеров, який перебуває в державі Ізраїль, Микола Швець, який запрошений на 19 квітня.

Пояснення дали лише президент "Динамо" Ігор Суркіс, Олександр Бартенєв та Тарас Козак.

Як зазначається в повідомленні, за фактом, викладеним у запрошенні Бартенєва та інших фактах порушено кримінальну справу.

МВС також відзначає, що Тарас Козак "регулярно приходить на допити по порушеній слідчим управлінням УМВС України у Львівській області кримінальній справі".

Департамент також повідомляє, що перевірка діяльності благодійного фонду Кучми "Україна" триває.

Читайте також:

Суркіс побував у МВС. Хто наступний на допит?

ЛУЦЕНКО ДОБРАВСЯ ДО КІВАЛОВА, ЗАСУХИ, ЩЕРБАНЯ Й РІЗАКА

Шуфрич стверджує, що Бакай має російське громадянство

Бакай завдяки Кучмі пограбував країну на півмільярда?


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування