Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Компанія ТНК-BP образилася на уряд України

Понеділок, 18 квітня 2005, 19:11
Російсько-британська нафтова компанія ТНК-BP призупинила реалізацію нафтопродуктів на 51 АЗС, що належать їй в Україні.

Як повідомили в дирекції у зв'язках із громадськістю ТОВ "ТНК-ВР Україна", автозаправки закриті на час проведення інвентаризації.

У повідомленні зазначається, що "реалізація нафтопродуктів припинена через дії київського регіонального підрозділу комітету з цін при уряді України".

Одна з київських АЗС компанії ТНК-ВР була оштрафована "за порушення граничних цін на паливо ще до набуття чинності наказу Міністерства економіки України, яким встановлений граничний рівень цін на бензин і дизельне паливо.

Дирекція у зв'язках із громадськістю ТОВ "ТНК-ВР Україна" підкреслює, що у зв'язку із цим "щоб уникнути можливого порушення законодавства", компанія була змушена тимчасово припинити реалізацію палива.

Компанія також повідомляє, що подальша цінова політика "ТНК-ВР Україна" на українському ринку "буде сформована після завершення інвентаризації роздрібних мереж і аналізу ініціатив уряду з регулюванню ринку нафтопродуктів".

Крім того, дирекція у зв'язках із громадськістю ТОВ "ТНК-ВР Україна" повідомляє, що Лисичанський НПЗ ТОВ "ЛІНОС", який входить до групи ТНК-ВР, також припинив реалізацію світлих нафтопродуктів (крім бензину марки А-98), у зв'язку з початком інвентаризації продукції на заводі під час планового ремонту.

Керівництво підприємства підкреслює, що в діях НПЗ немає політичного підґрунтя, і відзначає за неможливе додавати питанням господарської діяльності "ЛІНОСа" статус міждержавних проблем.

Дирекція у зв'язках із громадськістю ТНК-ВР відзначає, що відпускні ціни на джобберських АЗС (1230 станцій), які працюють під брендом ТНК і не є власністю компанії, встановлюють їхні власники, які самостійно несуть відповідальність за порушення цінової дисципліни.

Міністерство економіки України в рамках реалізації програми уряду щодо недопущення росту цін на нафтопродукти встановило до 1 травня граничний рівень оптово-відпускних цін на дизельне паливо й бензин, реалізованих на внутрішньому ринку на рівні: дизпаливо — 2 932 ($553) грн/т, бензин А-95 — 3 528 ($665) грн/т, бензин А-92 — 3 481 ($656) грн/т, бензин А-76(80) - 3 455 ($651) грн/т.

При цьому граничний рівень торговельної надбавки для роздрібної торгівлі встановлений на рівні 13%.

РІА Новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування