Опозиція не об'єдналася, бо не знає, хто нею керуватиме

Понеділок, 18 квітня 2005, 19:12
У стані опозиції є певні розбіжності, через що підписання угоди про створення коаліції відкладається.

Про це сказав лідер партії "Нова демократія" Євген Кушнарьов на прес-конференції в понеділок у Харкові, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, однією з ключових проблем є те, що частина опозиційних партій має намір створювати коаліцію із прицілом на майбутні парламентські вибори.

Тим часом, на його думку, причини сьогоднішнього об'єднання опозиції "не повинні мати нічого спільного з виборчим процесом". Інакше "ми потонемо в узгодженнях списків" та інших пов'язаних з майбутніми виборами питаннях, вважає він.

Кушнарьов вважає за необхідне об'єднати всі опозиційні партії на рівноправних началах і створити колегіальну координаційну раду, яку по черзі будуть очолювати представники всіх політичних сил - учасників коаліції.

Відповідаючи на питання журналістів, Кушнарьов повідомив, що брав участь у двох раундах переговорів про створення опозиційної коаліції.

За його словами, першою пропозицією, яка обговорювалася на переговорах, було створення коаліції "під одного лідера". Ряд політичних партій, сказав він, зокрема, "Нова демократія" і СДПУ(о), виступили проти такого підходу.

Друга концепція, запропонована "Новою демократією", полягає в тому, щоб створити "об'єднання рівних", які б по черзі очолювали загальну координаційну раду.

Зараз ці ідеї проходять обговорення серед опозиційних політичних сил. Якщо пропозиція "Нової демократії" будуть прийняті, то партія підпише угоду про створення коаліції, "якщо ні - не підпишемо", повідомив Кушнарьов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...