Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В офісі Ющенка обговорювали з Колесниковим фашистські символи

Вівторок, 19 квітня 2005, 10:31
Держсекретар Олександр Зінченко заявляє, що обговорював з Борисом Колесниковим не включення людей у виборчий список, а питання відповідальності за фашистську символіку в Донецьку в 2003 році.

Про це заявив Зінченко в інтерв’ю Бі-Бі-Сі, коментуючи заяви Колесникова, що в секретаріаті президента йому погрожували кримінальною справою, якщо до списку Партії регіонів на виборах не включать певних осіб.

"Колесникова ніхто не викликав у секретаріат президента України – я відповідаю за це. Якщо його хтось запросив, то хай він повідомить прізвище і час, коли він отримав якусь пораду чи спілкувався з яким працівником", - сказав Зінченко.

За його словами, він спілкувався з Колесниковим двічі після 11 лютого, коли відбувся візит президента Ющенка до Донецька.

Зінченко пояснив, що обговорював з Колесниковим "наявність чіткого бачення у керівництва Донецької області розв’язання тих питань, які були поставлені у промові президента, коли він був у Донецьку".

"Друге – це питання, пов'язане з жовтнем 2003, коли на теренах Донецька були вивішені портрети з фашистською символікою, і в нас була розмова, яким чином до березня не було здійснено жодних кроків, щоб на себе взяли відповідальність відповідні люди".

Зінченко також заявив, що відповідальність за фальсифікації виборів будуть нести люди "не за чинником - до якого регіону вони відносяться, а за чинником - яке місце в реалізації фальсифікацій вони займали".

На питання про відповідальність Рината Ахметова і Віктора Януковича, Зінченко сказав, що "якщо вони є фігурантами конкретної справи, вони будуть запрошуватися - як люди, які були в якихось механізмах, які залучали невиправдані державні кошти..."

"Я думаю, що в даному випадку, якщо це ішлося про Януковича, - він виходив за межі службових обов'язків, які визначені законом. А от рівень відповідальності буде залежати від доказової бази".

"Якщо говорити про Януковича, - він очолював кампанію, він був лідером політичної сили, яка використовувала фальсифікаційні методи. У цьому плані він є адресатом політичних звинувачень. Але це не може носити наслідки притягнення до судової відповідальності і так далі", - додав Зінченко.

Читайте також:

Янукович розповів, що Колесникова шантажував держсекретаріат

Розгромний виступ Ющенка в Донецьку


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування