"Наша Україна" хоче, щоб Литвин отримав заступника у пакеті

Вівторок, 19 квітня 2005, 12:35
Лідер фракції "Наша Україна" Микола Мартиненко заявляє, що питання про заміщення вакантних посад керівників парламентських комітетів голосуватиметься в пакеті.

У інтерв'ю "Столичним новинам", опублікованому у вівторок, він відзначив, що питання з віце-спікером вирішуватиметься трохи інакше: якщо за "кадровий пакет" з комітетськими посадами депутати голосуватимуть в залі, то за віце-спікера передбачено таємне голосування бюлетенями.

Відповідаючи на питання, чи не буде "спущено на гальмах" питання з віце-спікером, Мартиненко відзначив: "Ні, це питання буде вирішено, можливо, навіть на найближчому пленарному тижні".

Що стосується передбачуваних кандидатур на це крісло, то, за його словами, у фракції "є три думки: одні схильні підтримати Костенка (лідер фракції Української народної партії Юрій Костенко), інші - Матвієнка (член фракції БЮТ Анатолій Матвієнко), а треті вважають, що і самі могли б посісти крісло віце-спікера".

Мартиненко відзначив, що добре ставиться до обох кандидатур. "Якщо мене жорстко поставлять перед вибором - або Костенко, або Матвієнко, то я опинюся на роздоріжжі, мені важко буде зробити вибір", - сказав він.

Мартиненко також заявив, що для нього як для керівника фракції голосування по кандидатурі на посаду віце-спікера не є вирішальним, оскільки набагато важливіше виробити конфігурацію заміни багатьох вакантних посад в парламенті. Йдеться, перш за все, про керівників парламентських комітетів.

"Для того, щоб мати позитивне голосування, ми повинні виробити якийсь консенсус, визначивши коло депутатів, які посядуть відповідні посади", - вважає депутат.

Він також заявив, що "Нашій Україні" доведеться брати на себе частину функцій опозиції для того, щоб критикувати уряд. "У нас немає вибору!" - сказав Мартиненко.

За словами депутата, його дуже турбує відсутність в Україні реальної опозиції. "Давайте проаналізуємо голосування депутатів з питань обрання прем'єр-міністра, програми Кабміну і бюджету. Де ця опозиція?" - заявив депутат.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування