Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведчук упіймав уряд на малюванні

Вівторок, 19 квітня 2005, 13:31
Лідер СДПУ(о) Віктор Медведчук заявляє, що державний бюджет України на 2005 рік містить прихований дефіцит близько 20 мільярдів гривень.

Про це Медведчук заявив в інтерв'ю російській газеті "Известия", повідомляє УНІАН.

"Ми голосували за бюджет для того, щоб не перешкоджати новій владі реалізувати свої передвиборчі соціальні зобов'язання. Природно, що соціал-демократи не можуть виступати проти підвищення заробітної плати, пенсій, соціальних виплат", - пояснив Медведчук.

Однак, за словами Медведчука, бюджет "зверстано за принципом: порахуємо витрати, необхідні для реалізації передвиборчих обіцянок (причому, зазначу, що частину передвиборчих обіцянок – про обіцяну Ющенком мінімальну зарплату в 453 грн. вже ніхто не згадує), а потім "намалюємо" доходи".

"Ті ж підходи до поповнення доходів бюджету, які закладені в документі, насправді призведуть до бюджетних втрат, причому колосальних", - зазначив він.

На думку Медведчука, "наївно думати, що іноземні інвестори змиряться з втратою пільг по вільним економічним зонам і територіям пріоритетного розвитку, які їм були законодавчо гарантовані державою".

Медведчук вважає, що в українських або міжнародних судах вони доб'ються відшкодування збитків, яких зазнають.

"І ці збитки покриватиме, зрештою, народ України. Можливо, розрахунок на те, що віддавати доведеться не скоро", - зазначив Медведчук.

На його думку, "наївний розрахунок і на використання як "дійної корови" малого і середнього бізнесу, позиція якого багато в чому зумовила результат "помаранчевого путчу".

Він також визнав, що у колишньої влади були серйозні проблеми з цією категорією підприємців: "Але ми намагалися їх вирішувати, постійно вели діалог, побоювалися поспішних дій".

"Екс-президент Кучма, зусиллями якого і стала можливою свого часу спрощена система оподаткування і обліку діяльності малого бізнесу, завжди виступав проти її скасування і спроб "вихолощення", - сказав Медведчук.

"Зараз же абсолютно приховано від підприємців, експертів ухвалені рішення, які її фактично позбавляють сенсу", - додав він. Медведчук зазначив, що "разом із посиленням податкового тиску на малий бізнес це спровокує його подальшу тінізацію і, відтак, зростання втрат бюджету".

Від "УП". "Українська правда", користуючись нагодою, нагадує Медведчуку про обіцянку дати нам інтерв’ю. Минуло десять днів після дати, коли, за словами лідера СДПУ(о), це інтерв’ю гарантовано мало відбутися. Однак, попри запевнення Медведчука, у відповідь на наші регулярні запити від нього ні слуху ні духу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування