Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лукашенко обізвав помаранчеву революцію

Вівторок, 19 квітня 2005, 13:48
Президент Білорусії Олександр Лукашенко називає "кольорові революції" бандитизмом.

"Ми категорично не сприймаємо сценарій "демократичної зміни" політичних еліт, які не до вподоби Заходу. Це ніякі не кольорові революції - це бандитизм під виглядом демократії", - заявив Лукашенко, виступаючи перед білоруським парламентом у вівторок у Мінську.

"Ліміт таких революцій білоруський народ повністю вичерпав у минулому сторіччі", - підкреслив президент, відзначивши, що "тільки народ може нас відсторонити від реалізації завдань".

"Ніякі бандити, ніякі революціонери, ніякі гроші не зможуть працювати в Білорусії. Сьогодні ці гроші мішками, валізами ввозять у Білорусію. Ми знаємо, а якщо мовчимо, ще не значить, що не знаємо", - заявив Лукашенко.

"Цей бандитизм нав'язаний і проплачений ззовні, і відбувається на догоду тим, кому немає справи до країни й народу, і цікавить тільки тих, хто має імперські амбіції й намагається захопити нові ринки. Треба розуміти, що вкладені в революцію гроші доведеться відпрацьовувати, але не тим, кому вони давалися, а народу тієї країни", - відзначив Лукашенко.

"Потрібно чи це цьому народу - питання", - сказав президент.

Він також додав: "Комусь не подобається наша самостійність, але поступатися нею ми не збираємось". "На коліна ми ніколи не станемо", - заявив Лукашенко.

Звертаючись до низки представників дипмісій, акредитованих у Білорусії, білоруський лідер, зокрема, сказав: "Подивіться, чим живе країна, і зробіть що-небудь добре для країни і її народу".

"Є ж з кого брати приклад - посли Туркменії, Вірменії, Росії, інші люди, які віддані Білорусії, і які люблять цю країну", - сказав він.

Він також заявив, Білорусія ніколи не виступала і не виступатиме проти Росії.

"Сьогодні в Росії є повне розуміння в президента, практично у всього російського народу, що Білорусія була й залишається єдиним союзником Російської Федерації", - заявив Лукашенко.

Він підкреслив, що Білорусія "не намагається довести свою незалежність, як деякі колишні республіки СРСР, ті, що виступають проти Росії". "Ми ніколи не були проти Росії й не будемо", - заявив президент.

Він вважає, що процес (інтеграції Союзу Росії й Білорусії) сповільнився не тому, що охолонули відносини. "Ні. Ніколи ні я з президентом РФ, ні керівництво Росії й Білорусії не зупиняли цей процес, наші добрі відносини в області дипломатії, політики", - заявив президент.

Разом з тим, за його словами, "є певне нерозуміння з питань про майбутнє союзних органів".

"Немає ніякого тиску ні з нашого боку, ні з боку Росії. Ми сьогодні можемо зробити непродумані кроки, а потім пожинати плоди помилок", - зауважив Лукашенко.

Він також заявив, що Білорусія ніколи не відмовиться від суверенітету. "Дехто в Білорусії вже руки потирають, виступити озброєним чином на захист суверенітету. Ми не збираємося знищувати нашу державність", - підкреслив білоруський лідер.

Лукашенко також відзначив перспективність співробітництва з Україною та участі в інтеграційних структурах на просторі СНД.

Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...