Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Звіт по Гонгадзе не відбувся, бо там просять звільнити Литвина?

Вівторок, 19 квітня 2005, 15:13
Звіт парламентської комісії у справі Георгія Гонгадзе не відбувся, бо його не бажали почути багато посадовців, вважає голова слідчої комісії, народний депутат Григорій Омельченко.

На його думку, це стало причиною того, що до порядку денного Ради у вівторок не внесли розгляд результатів роботи комісії.

Омельченко також зауважив, що здивований проханням президента Віктора Ющенка, який, за словами спікера парламенту Володимира Литвина, звернувся із проханням не слухати звіт слідчої комісії, щоб не політизувати ситуацію.

На думку Омельченка, Ющенку варто було б звернутися до Литвина та членів своєї фракції із проханням порушити питання про голосування й підтримати постанову про звіт.

Також депутат нагадав, що слідча комісія прийняла на своїх засіданнях рішення про відставку Литвина з поста голови Верховної Ради та про висловлення недовіри генпрокурору Піскуну.

"Природно, всі ці проекти постанов були б винесені на засідання парламенту", - заявив Омельченко.

Як відомо, у вівторок Верховна Рада відмовилась заслуховувати звіт тимчасової слідчої комісії у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

За внесення цього питання до порядку денного проголосувало лише 184 депутати із 424 зареєстрованих у залі. Не голосувала переважна частина членів фракцій "Наша Україна", УНП, СДПУ(о), "Регіони України".

Депутати мотивували свої дії тим, що слід дати можливість слідству завершити розслідування і потім проінформувати про результати.

А члени фракцій СДПУ(о) та "Регіонів України" пропонували заслухати звіт слідчої комісії у справі Гонгадзе в пакеті зі справою Колесникова.

За матеріалами ЛIГАБiзнесIнформ, та УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...