Нацрада обіцяє, що ревізій не буде

Вівторок, 19 квітня 2005, 15:22
Нацрада з питань телебачення й радіомовлення не має наміру переглядати рішення попереднього складу, але найближчим часом проведе інвентаризацію частотних ресурсів у країні.

"У нашій країні є кому копатися (у незаконних рішеннях). Цей орган не називається Нацрадою", - заявив голова Нацради Віталій Шевченко на прес-конференції.

"Якщо всі відповідні органи простежать за дотриманням законності, аргументовано доведуть, що попередні рішення Нацради були прийняті незаконно... ми готові на це реагувати. Але ми не хочемо самі виявляти, або зміцнювати тенденції ревізії попередніх рішень", - заявив Шевченко.

"Якщо будуть рішення судів по роботі наших попередників, або нас, ми таке рішення приймемо до виконання", - додав Шевченко.

У свою чергу член Нацради Андрій Мірошниченко підкреслив, що при ліцензуванні теле- і радіоканалів Нацрада буде суворо керуватися нормами українського законодавства й має намір "повернутися до формули, коли замовлення прорахунку частот робиться не телеканалом, а саме Нацрадою".

При рішенні питання надання ліцензій буде розглядатися виконання компаніями умов попередніх ліцензій, а також концепцій каналів, на підставі яких ці ліцензії були отримані. Крім того, за словами Мірошниченка, Нацрада має намір "підійти до розробки єдиної концепції теле- й радіомовлення" у країні.

Як повідомив відповідальний секретар Нацради Владислав Лясовський, найближчим часом Нацрада проведе "інвентаризацію частотних ресурсів, які зараз перебувають у досить загадковому стані, оскільки не зрозуміло, які зараз частоти є, як вони прораховуються".

Говорячи про формат каналів, Лясовський підкреслив: "Не може бути конкуренції між каналами різних форматів на одержання 1 частоти в окремому населеному пункті". За його словами, перевага "буде віддаватися тим форматам, які, на думку Нацради, більш необхідні в тому або іншому регіоні".

У свою чергу перший заступник Шевченка Юрій Сторожук відзначив: "Принципи ліцензування залишаються принципами, головне, щоб їх виконували".

Натомість Шевченко вважає, що в Україні найдуться кошти на суспільне телебачення. "У нашій державі недавно стільки грошей нерозумно витрачалося… що, мабуть, провівши відповідну реорганізацію, ми б могли ці проблеми дуже красиво вирішити", - заявив він.

Відповідаючи на питання про те, чи досить в українських громадян коштів на оплату суспільного телебачення, Шевченко підкреслив: "Я не згодний з тим, що суспільство не хоче платити. Коли люди йшли на "помаранчеву революцію", вони йшли, не рахуючись зі своїми доходами, зі своїми витратами".

За його словами, люди відчули потребу в більш повній інформації. "Ті суми, які витрачаються для того, щоб поставити одну тарілку у віддаленому населеному пункті, їх буде досить для того, щоб платити за суспільне телебачення 2-3 роки", - додав Шевченко. На його думку, є "прекрасні схеми, як вийти на формулу й звідки взяти гроші на утримання суспільного мовлення".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:58
У Калузькій області Росії безпілотник пошкодив енергетичну інфраструктуру
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
Усі новини...