СПУ підозрює, що люди Ющенка блокують пошук убивць Гонгадзе

Вівторок, 19 квітня 2005, 16:36
Низка українських політиків не зацікавлені у повному розслідуванні фактів, про які свідчать плівки Миколи Мельниченка.

Таку думку висловив голова політради Соціалістичної партії України Йосип Вінський у вівторок на прес-конференції.

"Як тільки з'явилися прізвища людей з оточення президента, воно (розслідування плівок Мельниченка) одразу ж загальмувалося", - сказав Вінський.

За його словами, є особи, які прагнуть не допустити, щоб люди довідалися правду й одержали відповіді на питання, які їх цікавлять.

"Вся наша діяльність буде направлена на те, щоб були дані відповіді на всі питання, які поставили плівки", - сказав Вінський.

Раніше глава Фонду громадянських свобод (фонд Бориса Березовського) Олександр Гольдфарб, крім уже відомих фігурантів плівок Мельниченка, назвав нинішнього держсекретаря Зінченка, з яким екс-президент Леонід Кучма обговорював "справу Гонгадзе".

Вінський також заявив, що СПУ зробить усе для того, щоб конституційна реформа була реалізована якщо не з 1 вересня, то з 1 січня 2006 року точно.

Вінський, зокрема, відзначив, що члени СПУ стурбовані заявами, "які приводять до того, що практично зондується ґрунт, щоб скасувати зміни до Конституції". За його словами, у партії такі заяви викликають твердий опір.

Соціалісти будуть з'ясовувати ситуацію з політреформою із президентом України Віктором Ющенком. На останній політраді партії персональне доручення займатися цією проблемою було дане її лідеру Олександру Морозу.

Також Вінський підкреслив, що у свій час голосування щодо політреформи для Соцпартії "було не кон'юнктурним, і не тимчасовим". "Це наша політична стратегія й принципова позиція партії", - додав він.

Член фракції СПУ також відзначив, що соціалісти будуть діяти всіма конституційними методами, щоб заблокувати будь-які спроби внести корективи в прийняті зміни в Конституцію або ж скасувати їх.

Інтерфакс-Україна, ЛIГАБiзнесIнформ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування