Антимонопольний комітет завів справу на змовників-нафтотрейдерів

Вівторок, 19 квітня 2005, 17:18
Антимонопольний комітет України порушив справу проти низки компаній-нафтотрейдерів за ознаками антиконкурентних узгоджених дій.

Про це йдеться в прес-релізі комітету, поширеному в ЗМІ.

Так, АМК порушено справу за ознаками антиконкурентних узгоджених дій між "Лінос", "ТНК-ВР Україна", "Лукойл Україна", "Литаско-Україна" та "Лукойл-Одеський НПЗ", а також справу за ознаками зловживання "Торговий дім ТНК-Україна" монопольним становищем на ринках нафтопродуктів.

У випадку доведення порушень законодавства про захист економічної конкуренції на ці підприємства може бути накладений штраф у розмірі до 10% їхньої виручки за 2004 рік.

У зв’язку з цим Комітет офіційно звернувся до правоохоронних органів щодо отримання інформації, яка може бути використана як докази картельних домовленостей.

Антимонопольний комітет також доручив територіальним відділенням додатково дослідити питання про наявність антиконкурентних узгоджених дій на регіональних ринках нафтопродуктів.

"Аби глибоко розібратися в ситуації та відокремити фактори, які об’єктивно впливають на ціну, від можливих заборонених законом домовленостей учасників ринку - ми порушили справи. У цьому зв’язку ми вдруге звернулися до керівників державних та правоохоронних органів з проханням надати, відповідно до закону, наявну інформацію, яка допоможе нам довести картельні змови, якщо вони дійсно існують", - сказав керівник АМК Костусєв.

Він також закликав підприємців та громадськість допомогти у цьому розслідуванні та надати відомості, що можуть свідчити про порушення.

"Українська правда"

Читайте також:

Лукойл поскаржився Фрадкову на Тимошенко

Тимошенко перефарбує паливо в помаранч і просить писати телеграми

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування