Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Український Інтерпол спростовує Росію про Тимошенко

Вівторок, 19 квітня 2005, 18:07
Керівник Нацбюро Інтерполу в Україні Кирило Куликов заявляє, що Інтерпол не розшукує прем'єр-міністра Юлію Тимошенко.

Про це він сказав в інтерв'ю "Граням".

За словами Куликова, 3-4 березня цього року в Ліоні проходила щорічна конференція голів Національних центральних бюро Інтерполу. На ній генеральний секретар Інтерполу Рональд Нобл дав вказівку відповідним службам секретаріату проаналізувати ситуацію, що склалася навколо громадянки України Юлії Тимошенко.

"Юруправління дало панові Ноблу відповідь. На основі її генеральний секретар запросив до себе керівництво НЦБ Інтерполу в Росії і повідомив їх: "Позиція Генерального секретаріату — вивести Тимошенко з бази даних міжнародного розшуку", - відзначив Куликов.

За його словами, Нобл написав це в трьох листах, адресованих генпрокуророві РФ Устінову, міністрові внутрішніх справ РФ Нургалієву і безпосередньо керівникові російського Інтерполу Лахоніну.

"А пан Лахонін спочатку стверджував, що пані Тимошенко не знята з розшуку — мабуть, він був погано проінформований. Потім він почав говорити, що пані Тимошенко, звичайно, знята, але не зовсім... Як в тому анекдоті — крокодили літають, але низько-низько", - прокоментував Куликов заяви російського Інтерполу.

Куликов також сказав, що не знає, чи визнали Тимошенко переслідуваною за політичними ознаками.

Що стосується розшуку чоловіка Тимошенко, Куликов відзначив, що ініціатором його розшуку була генпрокуратура України. "Ці справи вже закриті — Олександра Тимошенко немає в базі даних. Так само, як і Юлії Тимошенко", - відзначив Куликов.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування