Томенко викличе Ющенка на переатестацію?

Вівторок, 19 квітня 2005, 19:27
Віце-прем'єр міністр України з гуманітарних питань Микола Томенко виступає за проведення переатестації державних службовців, які одержали наукові звання і ступені, посідаючи високі посади.

Про це Томенко заявив під час презентації "Хрестоматія української літератури для учнів 10-11 класів загальноосвітніх шкіл" у вівторок в Києві.

Томенко підкреслив, що основною позицією уряду є те, що "потрібно так само як розділити бізнес і владу, точно так само розділити владу і науку".

"Те, що останніми роками бізнесмени купували, державні службовці одержували наукові звання як нагороду за свою посаду - це факт, у якому ніхто не сумнівається", - сказав віце-прем'єр. В той же час він підкреслив, що відміняти такі звання ніхто не збирається.

"Думаю, що мова йтиме хоч би про переатестацію, щоб вони хоч би прочитали, про що йде мова в їх дисертаціях", - сказав Томенко.

Він повідомив, що звернувся до голови Вищої атестаційної комісії України з проханням надати список високопосадовців, які одержували наукові звання останніми роками, а також що він вже почав переговори з Національною академією наук України стосовно аналогічних академічних звань одержаних високопосадовцями.

Крім того, Томенко повідомив, що, на його думку, в Україні повинна існувати лише одна Національна академія наук, а галузеві академії наук повинні мати статус "національних наукових товариств", громадських інститутів.

Томенко також відзначив, що виступатиме за підвищення ролі спеціалізованих атестаційних рад і перетворення Вищої атестаційної комісії в роль експертного інституту, який лише аналізуватиме вже видані дипломи на предмет наявності порушень при їх захисті і видачі.

Президент України Віктор Ющенко також захищав свою кандидатську, будучи головою Нацбанку, у 1998 році.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News