Литвиненко дав свідчення про плівки Мельниченка

Вівторок, 19 квітня 2005, 20:05
Колишній полковник Федеральної служби безпеки Росії Олександр Литвиненко під час допиту підтвердив, що зі слів Мельниченка організатором записів є Євген Марчук, а разом з Мельниченком записи робили ще четверо людей.

Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу "1+1".

"Що ж стосується тих людей, хто організував все це - я можу підтвердити - зі слів Мельниченка, це організував пан Марчук, я це підтверджую, і я даю це офіційно в прокуратуру, ці свідчення... Я готовий прибути в український суд і дати свідчення, я готовий на очну ставку з Мельниченком", - сказав Литвиненко.

Він також зазначив, що дає свідчення через те, що Мельниченко відмовився від свідчень.

"Я розповідаю слідчому докладно все, що мені стало відомо від Мельниченка, про ті обставини, у яких були зроблені записи, про тих людей, з якими разом він робив ці записи, про тих людей, які організували все це, тобто все, що мені стало відомо, все дуже докладно розповідаю, щиросердно, нічого не приховуючи", - зазначив Литвиненко.

Він також закликав самого Мельниченка прибути в прокуратуру, дати свідчення, тому що "сьогоднішня позиція Мельниченка вже нагадує приховування злочинців, тобто приховування людей, які робили злочини, убивали людей..".

Литвиненко також зазначив, що його життю загрожує небезпека. "Я є носієм інформації проти, звичайно, тих злочинів, які були в Росії - природньо, є люди, які хотіли б мене бачити мертвим. Тому я не приїхав на Україну й мене допитують тут. Це з метою безпеки", - зазначив він.

Литвиненка в Лондоні допитував слідчий генпрокуратури України Роман Шубін. Допит тривав з перервами цілий день.

Раніше Євген Марчук публічно відкинув звинувачення на свою адресу.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування