ЛУЦЕНКО ВІДКРИЄ СПРАВУ ПРОТИ КУЧМИ ЧЕРЕЗ ПАСПОРТ БАКАЯ?

Вівторок, 19 квітня 2005, 21:02
Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко не виключає порушення кримінальних справ у разі підтвердження російського громадянства екс-керівника ДУС Ігоря Бакая.

Про це сказав Луценко у коментарі журналістам на питання про дії МВС у разі, якщо підтвердиться російське громадянство Бакая.

"Якщо Бакай є громадянином Росії, це є порушення. За цим фактом може бути порушена кримінальна справа щодо тих керівників, які призначали його на ці посади", - сказав Луценко.

Як відомо, Бакай був призначений на посаду керівника Державного управління справами указом президента Леоніда Кучми.

Луценко сказав, що Генпрокуратура України звернулася до прокуратури Росії для з'ясування місцепроживання Бакая, а МВС звернулося до МВС Росії щодо громадянства Бакая, "бо дехто з депутатів заявляв про нібито російське громадянство".

Як відомо, про це заявляв депутат із СДПУ(о) Нестор Шуфрич.

На питання про дії, якщо підтвердиться російське громадянство Бакая, Луценко сказав: "Тоді наші органи правопорядку можуть звернутися до російських колег притягнути його до відповідальності за злочини, скоєні в Україні, але правоохоронними органами Росії".

Луценко також попередив, що МВС буде оголошувати у розшук та навіть силою привозити на допити тих високопосадовців, які не будуть приходити на допити.

"Безумовно, якщо людина не з'являється, спочатку ми повторно вручимо повістку. Якщо вони будуть визнані цінними свідками в певних справах, вони будуть оголошені у розшук", - додав Луценко

"Громадяни України мають за законом допомагати слідству і з'являтися в органи правопорядку для дачі свідчинь", - нагадав він.

Міністр сказав, що "за певною процедурою" стосовно людей, які не прийдуть на допит, будуть "виписані повістки про примусовий привід для дачі показів".

Луценко додав, що народні депутати можуть бути примусово доставлені на допит тільки за рішенням парламенту про зняття з них імунітету.

Як відомо, Ігор Бакай розшукується за понад 10 кримінальними справами про незаконне відчуження державного майна за часів його керівництва ДУС.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...