Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За претензії на Крим російський депутат стане персоною нон-ґрата?

Середа, 20 квітня 2005, 12:49
Депутат, віце-президент парламентської асамблеї ОБСЄ Ігор Осташ погрожує депутату Держдуми Віктору Алкснісу оголошенням його персоною нон-ґрата за заяву про можливі територіальні претензії Росії до України.

"Росіяни не пам'ятають гіркого досвіду, коли Костянтин Затулін намагався в багажнику автомобіля перетнути російсько-український кордон й потрапити в Крим. Багато людей були близькими до того, щоб одержати статус персони нон-ґрата", - передає слова депутата прес-служба фракції "Наша Україна".

Осташ вважає, що заяву Алксніса можна гіпотетично зрівняти із ситуацією, коли український депутат поставив би питання про приналежність Росії Кубані, Краснодарського краю, Курил і Зеленого Клину, де проживають етнічні українці, при її вступі у "велику вісімку" на підставі того, що "ми не домовлялися, що Росія туди вступить і разом із США намагатиметься моделювати світовий розвиток".

В той же час перший заступник голови кримсько-татарського Меджлісу Рефат Чубаров, коментуючи заяву Алксніса, також зазначив, що МЗС України має негайно відреагувати на його провокаційний виступ.

На думку Чубарова, дії російських політиків, які не тільки втручаються у внутрішні справи України, але й, перебуваючи на її території, проявляють до неї зневагу, не можна залишати без відповіді.

Чубаров не сумнівається, що у випадку з Алкснісом українське МЗС розгляне схожий варіант, оскільки, за його словами, "Борис Тарасюк у таких речах займає дуже послідовну позицію".

18 квітня депутат Алксніс заявив у Сімферополі, що у випадку подальшого зближення України з НАТО Росії доведеться підняти питання про законність перебування Криму у складі України.

Інтерфакс-Україна, "Німецька хвиля"

Читайте також:

Росіяни знову висувають територіальні претензії щодо Криму

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування