Янукович нагадує Ющенку про Кучму

Середа, 20 квітня 2005, 13:51
Лідер Партії регіонів Віктор Янукович заявляє про свою стривоженість заявами представників влади щодо "можливої ревізії політреформи".

Про це йдеться в коментарі Януковича, розміщеному на його персональному сайті.

"Не секрет, що численні зловживання за всі роки незалежності виростали саме з відсутності балансу повноважень між гілками влади. Навіть найпорядніший, найдемократичніший політик, отримавши повноваження колишнього президента, незабаром перетвориться на відображення свого попередника", - зазначив Янукович.

Він також зазначив, що його тривожить "форма, за допомогою якої прагнуть здійснити ревізію Конституції".

"Як прийнято – якщо певні політичні сили не згідні з якимись нормами оновленої Конституції, то вони ініціюють законну процедуру змін. Натомість прем'єр-міністр висловлює бажання фактично викрутити руки Конституційному Суду й змусити його перекреслити свої попередні рішення", - зазначив Янукович.

"А держсекретар наполягає на поки що дуже хиткому завоюванні демократії – на референдумі. Але ж ніхто не забув референдум 2000 року, який організував тодішній прем'єр. 113% "за" на цьому референдумі – це не були якісь виняткові приклади", - додав він.

Янукович також зазначив, що він завжди активно виступав на підтримку політреформи через "небажання повторювати негативи попередньої влади, надію створити в країні державну систему, при якій всі, кому народ доручив розпоряджатися своєю долею, чесно розділять між собою як повноваження, так і відповідальність".

На його думку, "своєчасне введення в дію політреформи могло б врятувати нове керівництво країни від наступних, ще більш грубих помилок, а народ України – від значних соціальних, економічних та суспільних втрат".

"Не можна ж піклуватися лише про свої владні повноваження, слід згадати й про людей, серед яких навіть ті, які голосували за Ющенка, очікували на зовсім інші принципи управління державою", - зазначив він.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування