Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Волков хоче, щоб Піскун дослідив причетність СДПУ(о) до справи Гонгадзе

Середа, 20 квітня 2005, 14:25
Олександр Волков вважає версію про те, що вбивство Гонгадзе було вигідно Росії і СДПУ(о) лише версією, але просить правоохоронні органи і Генпрокуратуру звернути на неї увагу.

Про це він заявив на прес-конференції, яку проводив разом з автором статті в "Україні молодій" Василем Туглуком.

"Я не стверджую, що вбивцями Гонгадзе були Росія і СДПУ(о), але їм було це вигідно, і я хочу, щоб люди знали, що є й такий погляд, і не треба все звужувати до Кучми і його оточення", - зазначив Туглук.

У свою чергу Волков висловив сумнів, що Гонгадзе могли вбити за ті статті, які він писав про Кучму та його оточення. "Якби це було так, то була б братська могила і у "Гранях", і у "Сільських вістях". Танюсі Коробовій давно б носили квіти на могилу", - зазначив він.

На питання щодо самого матеріалу про дослідження автора сказав, що воно базувалося лише на відкритих джерелах, які є у вільному доступі.

На питання про зв'язок вбивства з плівками Мельниченка Волков припустив, що Кучму писали стаціонарною апаратурою, яка залишилась в його кабінеті ще з часів секретаря ЦК Компартії України.

"Тепер завдяки Березовському ми знаємо, що Мельниченко писав не один. Ви знаєте чотири прізвища, які передали до Генпрокуратури", - зазначив Волков.

"Я казав Кучмі, що в кабінеті секретаря ЦК Компартії ставили закладки (прослушку) намертво. Я впевнений, що вони там і стоять, і ніякого диктофонного запису і пульту не було", - сказав Волков.

Що стосується якоїсь зацікавленості Березовського у використанні касетного скандалу, Волков сказав, що це не так. "Ніколи Березовський не казав, що хоче вручити плівки саме Ющенку. Він готовий передати плівки, але ніхто не каже, що це потрібно", - сказав Волков.

"Те, що йому (Березовському) не видають візу, він розцінює як те, що влада не хоче розслідувати справу", - додав він.

На питання, чи є в Березовського записи, які не були оприлюднені і стосуються Гонгадзе, Волков відповів: "За твердженням Березовського є, але треба дочекатися самого Бориса Абрамовича. Він вам відповість на всі питання. Я цих записів не чув".

Волков також заперечує, що оприлюднення нинішньої версії є спробою відбілити екс-президента Кучму. Він також заявив, що у Кучми знайдеться багато інших справ, за якими його можна посадити.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування