Шуфрич майже добився створення комісії для захисту Колесникова

Середа, 20 квітня 2005, 15:17
Верховна Рада має намір створити тимчасову слідчу комісію для перевірки дотримання конституційних прав і свобод громадян.

За внесення до порядку денного цього питання проголосували 275 депутатів при необхідних 226.

Після цього депутати підтримали пропозицію прийняти проект постанови №7393 про створення комісії в першому читанні.

За це проголосували 335 депутатів при необхідних 226.

Після того, як депутати почали розглядати це питання по суті, депутат із фракції Соціал-демократичної партії (об'єднаної) Нестор Шуфрич вніс пропозицію метою діяльності слідчої комісії назвати перевірку обставин затримання голови Донецької обласної ради Бориса Колесникова, зняття з посади мера Одеси Руслана Боделана й інших фактів порушення конституційних прав і свобод громадян.

За цю пропозицію проголосували 187 депутатів за необхідних 150.

Однак депутати із фракцій "Наша Україна", Української народної партії й блоку Юлії Тимошенко почали протестувати, заявляючи, що для підтримки цієї пропозиції необхідно не 150 голосів, а 226.

Після цього вони запропонували скасувати проголосований за пропозицією Шуфрича пункт.

За цю пропозицію депутата із фракції УНП Михайла Ратушного проголосували 152 депутатів за необхідних 150.

Незгодні з таким рішенням депутати із фракцій "Регіони України" і СДПУ(о) почали блокувати трибуну парламенту, після чого голова Ради Володимир Литвин доручив першому віце-спікерові Адаму Мартинюку зібрати пропозиції від депутатських фракцій і груп про формування складу майбутньої комісії на пропорційній основі.

Як повідомляло агентство, 19 квітня Верховна Рада повторно відмовилася внести до порядку денного питання про створення тимчасової слідчої комісії з перевірки обставин затримання голови Донецької обласної ради Бориса Колесникова.

Депутати СДПУ(о) ставлять створення цієї комісії умовою для їх голосування за звіт комісії по Гонгадзе. "Наша Україна" і БЮТ не підтримали у вівторок таку пропозицію.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування