Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російські нафтотрейдери просять Ющенка вплинути на Тимошенко

Середа, 20 квітня 2005, 15:50
Російські нафтотрейдери заявляють про загрозу того, що "суто адміністративні методи регулювання цінової ситуації", введені урядом Тимошенко, можуть призвести до дефіциту нафтопродуктів і розбалансованості ринку.

Про це говориться у відкритому листі до президента України Віктора Ющенка керівників найбільших російських нафтотрейдерів, які працюють на українському ринку.

Лист підписали президент ВАТ "Лукойл" Вагіт Алекперов, виконавчий директор ВАТ "ТНК-ВР Менеджмент" Герман Хан, генеральний директор ВАТ "Татнафта" Шафагат Тахаутдинов, президент ВАТ "Група "Альянс" Муса Бажаєв.

Керівники російських компаній нагадують, що "у своїх виступах на численних зустрічах з російськими бізнесменами українська влада декларувала нові підходи до ведення бізнесу в Україні, відзначала необхідність забезпечення прозорості й відкритості діяльності урядових структур".

"На жаль, останні дії уряду України стосовно виробників нафтопродуктів свідчать про відхід від заявленого курсу", говориться в тексті листа.

Нафтотрейдери звертають увагу Ющенка на те, що зростання цін на нафтопродукти в березні й першій декаді 2005 року було викликане цілою низкою об'єктивних факторів - загальним зростанням цін на нафту, посиленням податкового тиску на нафтопереробні підприємства, різким збільшенням тарифів на перевезення нафти й нафтопродуктів залізничним транспортом, а також відсутністю державного резерву нафтопродуктів.

Автори звернення відзначають, що уряд України, незважаючи на підписаний меморандум про взаємодію, "застосовує винятково жорсткі адміністративні заходи щодо регулювання ринку нафтопродуктів".

Російські нафтопереробники переконані, що проти них в Україні розгорнута кампанія. "Власників НПЗ необґрунтовано обвинувачують у ціновій змові", говориться в листі.

Російські нафтові компанії просять президента дати доручення Кабміну виробити разом з нафтовими компаніями план дій щодо подолання сформованої ситуації й стабілізації роботи галузі.

Нагадаємо, що 9 квітня Юлія Тимошенко обвинуватила російські нафтові компанії у свідомій підтримці високих цін на нафтопродукти напередодні посівної.

"Хочу попередити монопольних власників нафтозаводів, щоб не гралися з населенням України й агропромисловим комплексом!", - сказала Тимошенко. "Ми не дамо робити й спонтанні спекулятивні надбавки".

"Українська правда"

Читайте також

Тимошенко виявила "нафтокартель" і відмовилася з ним гратися

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...