Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суркіс тримає в таємниці діяльність "Динамо"?

Середа, 20 квітня 2005, 16:03
Президент "Футбольного клубу "Динамо" Київ" Ігор Суркіс ухиляється від надання акціонерам міжнародної компанії Pacific International Sports Club Limited (Pacific) інформації щодо діяльності клубу.

Про це повідомила журналістам представник компанії Pacific, юрист юридичної фірми "Магістр і Партнери" Олена Терлецька.

За словами юриста, представники Pacific направили кілька запитів на ім'я Суркіса, у яких акціонер просив надати інформацію щодо трансферів футболістів і їх заробітної плати, іншої господарської діяльності клубу, а також інформацію про перерахування 6 млн. грн. благодійному фонду екс-президента Кучми "Україна".

"У своїх відповідях керівництво клубу ухиляється від надання будь-якої інформації. Спочатку Суркіс попросив надати копії документів, які підтверджують повноваження представників Pacific", - розповіла Терлецька.

"Після того, як копію доручення було надано, президент ФК засумнівався в повноваженнях особи, яка підписала доручення. У той же час Суркіс не звернув уваги на те, що доручення, як і повноваження представника Pacific були визнані й підтверджені Печерським судом м. Києва", - відзначила вона.

Юрист також повідомила, що у відповідь на питання про перерахування 6 млн. грн. на рахунок фонду "Україна" представників Pacific повідомили, що дане питання включене у звіт ревізійної комісії на чергових зборах акціонерів. "Час проведення цих зборів у відповіді Ігоря Суркіса зазначено не було", - заявив представник компанії Pacific.

Терлецька заявила, що представники Pacific висловлюють подив із приводу того, що керівництво клубу, постійно наполягаючи на повній законності його діяльності, старанно приховує інформацію про "Динамо".

"Відкритість і прозорість є одним з головних принципів діяльності футбольних клубів у Європі, за приховування інформації або її несвоєчасне або неповне надання на клуби накладаються серйозні санкції", - підкреслив юрист.

Як повідомлялося, судові розгляди навколо київського "Динамо" почалися більше двох місяців тому. Зокрема, під сумнів поставлена законність переходу клубу до його нинішніх власників, у тому числі президента Ігоря Суркіса. На акції клубу суд наклав арешт.

Компанія Pacific International Sports Club Limited (Pacific) має стосунок до Костянтина Григоришина.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

"Динамо" стверджує, що бабусі з Віргінських островів ними більше не володіють

Заарештували рахунки власників "Динамо" з Віргінських островів

Розкрито зв'язок Медведчука із трастами й офшорами?

Апеляційний суд Києва відмовив у порушенні кримінальної справи стосовно Медведчука

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування