Російський флот буде в Україні до 2017 року. Гриценко їде в Росію

Середа, 20 квітня 2005, 16:35
Міністр оборони Росії Сергій Іванов заявив про неможливість ревізії договору про тимчасове перебування Чорноморського флоту на території України.

"Ніхто не збирається піддавати ревізії договір, що існує до 2017 року", - заявив Іванов у середу журналістам у Мінську.

За його словами, питання функціонування Чорноморського флоту не пов'язане з "окремими суперечливими питаннями щодо флоту між Україною й Росією".

Іванов заявив, що всі положення договору будуть чітко виконуватися.

"До 2017 року потрібно ще дожити", - відзначив він. Іванов також повідомив, що очікує на візит в Москву наступного тижня міністра оборони України.

За його словами, він сподівається розглянути зі своїм українським колегою "деталізацію функціонування Чорноморського флоту на території України відповідно до договору до 2017 року".

При цьому російський міністр відзначив, що Чорноморський флот розміщується не тільки на території України, але й на території Росії (у районі Новоросійська), причому є кілька суперечливих питань. Зокрема, міністр відзначив невідпрацьованість питань функціонування полігону учбово-бойової підготовки у Феодосії.

Договір між РФ й Україною був підписаний в 1997 році. Він передбачає оренду Росією в України строком на 20 років за рахунок заборгованості за поставку нафтопродуктів декількох баз й аеродромів у Криму: у Севастополі (головна база флоту), Феодосії (полігон), Саках (аеродром), Гвардейському (аеродром).

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування