Генерала Пукача вже немає в живих?

Середа, 20 квітня 2005, 17:23
В операції по знищенню Георгія Гонгадзе були задіяні близько 40 осіб.

Про це в інтерв'ю газеті "Комсомольська правда в Україні" заявила вдова загиблого журналіста Мирослава Гонгадзе, посилаючись на слова міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка.

Мирослава Гонгадзе також повідомила, що генпрокурор Святослав Піскун і глава МВС Луценко припускають, що розшукуваного за підозрою в причетності до вбивства Георгія генерала МВС Олексія Пукача "уже немає в живих".

У той же час, вдова Гонгадзе, відзначила, що інформація керівників правоохоронних відомств, "а також ряд упізнань, у яких я брала участь, дає мені право припускати, що слідство рухається до логічного завершення".

Однак, за словами Мирослави Гонгадзе, конкретні висновки можна буде зробити тоді, коли слідство буде закінчено.

"Коли будуть затримані не тільки виконавці, але й організатори, і замовники цього злочину, коли, зрештою, будуть знайдені відсутні останки тіла Гії. А доти я можу лише допускати, що затримані екс-співробітники органів внутрішніх справ дійсно брали участь у розправі над Георгієм", - підкреслила вона.

Крім того, Мирослава повідомила, що не вірить у те, що Юрій Кравченко пішов з життя добровільно. "Він був сильною, розумною й вольовою людиною, якій вдавалося постійно тримати у страху десятки людей. Я не можу уявити, щоб така людина здалася без бою. Тому можу припустити, що йому допомогли вмерти, щоб зупинити розслідування справи про вбивство мого чоловіка", - сказала вона.

Вдова Георгія сподівається, що слідство закінчиться наприкінці поточного року і вважає, що для цього необхідно підтвердити справжність записів Мельниченка й приєднати їх до справи.

"Але цього чомусь не відбувається", - підкреслила вона, додавши, що Піскун "говорить, що, на його думку, провести експертизу плівок необхідно й запевняє, що всі документи для цього вже готові. Але при цьому ніхто нічого не робить!".

"Аналогічна ситуація і з Миколою Мельниченком. Він заявляє, що готовий надати плівки й приїхати в Україну. Але результату немає".

Мирослава Гонгадзе переконана, що "справа про вбивство Георгія є своєрідним лакмусовим папірцем, перевіркою влади. Якщо вона закінчить розслідування й назве імена замовників цього злочину, а також покарає їх, українці почнуть довіряти уряду й президенту. Це буде перший крок на шляху до побудови демократичного суспільства".

Новості-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування