Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко рада новим мільярдам від Червоненка. І хоче гроші на пошту

Середа, 20 квітня 2005, 18:01
Прем'єр Юлія Тимошенко прогнозує збільшення надходжень до бюджету від "Укрзалізниці" та "Укртелекому" завдяки затвердженим фінансовим планам на 2005 рік.

На прес-конференції після засідання Кабміну Тимошенко повідомила, що у фінплані "Укрзалізниці" на цей рік видатки вдалося скоротити на 40%.

"Якщо в 2004 чистий прибуток був 458 мільйонів, то зараз на базі прорахунку фінансового плану в 2005 році він складатиме 2,9 мільярда гривень", - сказала Тимошенко і додала, що це буде досягнуто завдяки доведенню до мінімуму відмивання грошей.

"Дуже ефективна робота "Укрзалізниці" і міністерства транспорту, і ми задоволені результатами", - сказала Тимошенко.

Стосовно "Укртелекому" Тимошенко сказала, що "по року ця монополія може мати 1 мільярд 109 мільйонів чистого прибутку, значить, бюджет отримає дуже серйозні прибутки".

Тимошенко відзначила, що за підсумками 2004 року "Укртелеком" перерахує до бюждету ще 706 мільйонів гривень.

"Дві монополії – і просто мільярди гривень, яких не було в бюджеті, тепер там з'являються!", - сказала вражено Тимошенко.

Тимошенко також додала, що "уряд ухвалив нестандартне рішення щодо "Укрпошти".

"У 2005 році весь чистий прибуток компанії не перераховуватимемо в бюджет, а спрямуємо на підвищення зарплати листоношам. Люди, які розносять листи чи пенсії, отримують 250 грн на місяць, а їх робота дуже важка. Тому середню зарплату по "Укрпошті" піднімемо до 500 грн", - сказала вона.

Також "Укрпошта" хоче отримати від НБУ ліцензію на переведення грошей, сказала Тимошенко.

"Всі знайомі з компанією "Вестерн Юніон", яка має монопольне право перераховувати з-за кордону валюту громадян України і при цьому бере дуже високі ставки, до 15%. А право "Укрпошти" робити такі самі послуги дешевше забрали", - розповіла Тимошенко.

"На уряді ми вирішили сприяти поверненню ліцензії "Укрпошті" по перерахунку валюти з-за кордону або за кордон. При цьому вартість послуг зменшиться в 2-3 рази. А "Укрпошта" отримає дуже серйозні прибутки", - додала вона.

Тимошенко сказала, що це все будуть ресурси на наповнення бюждету.

Коментуючи ситуацію зі скороченням росту ВВП, Тимошенко зазначила, що це є результатом роботи уряду Януковича – оскільки результат діяльності чинного Кабміну буде "через рік", і це буде зростання ВВП "високими темпами".

"Зараз ми маємо показник ВВП, який характеризує роботу попереднього уряду", - сказала вона.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...