Януковичці дорікнули владі за смерть луганчанки

Середа, 20 квітня 2005, 20:53
Партія регіонів вимагає від влади припинити переслідування інакомислячих та тиск на свободу слова.

Про це йдеться у політичній заяві партії, ухваленій політрадою, та розміщеній на сайті Віктора Януковича

"Ми вимагаємо, щоб влада припинила переслідувати інакомислячих, порушувати кримінальні справи на замовлення, чинити тиск на тих громадян, які підтримують опозицію. Натомість закликаємо владу зайнятися нарешті насущними проблемами громадян – збільшенням зайнятості, соціальним і правовим захистом, забезпеченням прав людини", - зазначено в документі.

В документі також зазначено, що "в країні має місце переслідування інакомислячих, тиск на свободу слова, ідеологічна однобарвність, принцип "хто не з нами, той проти нас", що породжує в суспільстві страх і безнадію".

Як приклади тиску і переслідування наводиться затримання голови Донецької облради Бориса Колесникова, а також скасування результатів виборів -2002 Одеського міського голови Руслана Боделана.

"Світлана Гудкова з м. Старобельське Луганської області, яка працювала на минулих виборах у дільничній комісії померла після чергового виклику у прокуратуру, де її допитували", - зазначається в заяві.

"За минулі три місяці громадяни України подали лише на ім'я президента більше 150 тисяч скарг на порушення прав людини. Це фактично півтора тисячі громадян в день. І це президент змушений був підтвердити 19 квітня на зустрічі з Уповноваженою з прав людини Ніною Карпачовою…" – сказано в документі

В заяві зазначається, що "є тисячі людей, які залякані і бояться, навіть приходячи за захистом в наші регіональні відділення, називати свої прізвища і прізвища їхніх кривдників".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування