Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Податкова поки не чіпатиме спрощену систему оподаткування

Середа, 20 квітня 2005, 21:08
Державна податкова адміністрація розповсюдила телеграму, відповідно до якої податкові органи в регіонах не зобов'язані застосовувати до суб'єктів спрощеної системи оподаткування фінансові стягнення при їх реєстрації платниками ПДВ до оприлюднення роз'яснення щодо застосування ст. 9 закону "Про податок на додану вартість".

Про це повідомив Державний комітет України з питань підприємництва і регуляторної політики (Держкомпідприємництва) в прес-релізі в середу.

Таке рішення ДПАУ ухвалила за наслідками робочої зустрічі у прем'єр-міністра за участю керівництва комітету і податкової адміністрації 19 квітня.

Як повідомлялося, за оцінкою Держкомпідприємництва, введення в практику запропонованих держбюджетом змін в тому вигляді, в якому вони існують, може призвести до ускладнень в роботі не тільки певних сегментів бізнесу, але і до знищення всієї спрощеної системи оподаткування, тінізації бізнесу і зростання безробіття.

При цьому, за оцінкою комітету, особливу загрозу системі спрощеного оподаткування містить впровадження нововведення про обов'язкову реєстрацію платниками податку на додану вартість (ПДВ) всіх без винятку суб'єктів господарювання з об'ємами виручки понад 300 тис. грн. і про позбавлення платників єдиного податку права на бюджетне відшкодування ПДВ.

20 квітня завершується термін подачі заявок на отримання статусу платника ПДВ.

Интерфакс-Украина

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування