Ющенко підсилив Пинзеника, Терьохіна, Білозір та Ігнатенка

Середа, 20 квітня 2005, 21:23
Міністр фінансів "спрямовуватиме і координуватиме" діяльність Державної податкової адміністрації та Державної митної служби.

Про це ідеться в указі президента Ющенка, за яким міністр фінансів також "спрямовуватиме і координуватиме" Головне контрольно-ревізійне управління.

З боку міністра це відбуватиметься шляхом "формування державної політики у відповідних сферах та здійснення контролю за її реалізацією".

Також Мінфін буде вносити на розгляд уряду розроблені цими органами проекти нормативно-правових актів, а також буде їх погоджувати.

Крім того, Мінфін визначить порядок обміну інформацією між ними і затвердить структури цих органів.

Міністр фінансів також буде вносити пропозиції прем'єру щодо призначення та звільнення з посад президентом України керівників Головного контрольно-ревізійного управління України.

Також за указом Державне казначейство увіллється до Мінфіну.

Іншим указом Ющенко перейменував Міністерство економіки та з питань європейської інтеграції у просто Міністерство економіки. До складу цього органу включено Держкомітет з технічного регулювання та споживчої політики.

Мінекономіки буде займатися "спрямуванням і координацією" діяльності Держрезерву.

Третім указом Ющенко реорганізував Міністерство культури і мистецтв та Державну туристичну адміністрацію у Міністерство культури і туризму.

Кабінету міністрів доручено вирішити питання щодо утворення у складі Мінкульттуризму "урядового органу державного управління з питань національної культурної спадщини".

Четвертим указом Ющенко ліквідував Держкомітет природних ресурсів і поклав його функції на Міністерство охорони навколишнього природного середовища.

Також запроваджено "спрямування і координацію" міністром охорони навколишнього природного середовища діяльності трьох держкомітетів – по водному господарству, по лісовому господарства і по земельним ресурсам.

Кабінету міністрів доручено передати Міністерству охорони навколишнього природного середовища повноваження з управління НАК "Надра України".

Міністром фінансів є Віктор Пинзеник, міністром економіки - Сергій Терьохін, міністром культури і туризму - Оксана Білозір, міністром охорони навколишнього природного середовища - Павло Ігнатенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...