Березовський повідомив, з ким він веде переговори про передачу записів Мельниченка

Середа, 20 квітня 2005, 22:30
Російський бізнесмен Борис Березовський стверджує, що він і його довірені особи ведуть переговори про передачу записів майора Мельниченка тільки із представниками президента України.

"Переговори велися тільки із силами, які представляють президента України", - повідомив він у середу в інтерв'ю агентству "Новости-Украина".

"Фонд громадянських свобод займає абсолютно послідовну позицію - ми ніколи не намагалися сховати те, що є в нашому розпорядженні. Тому ми передамо всі матеріали, які в нас є", - відзначив Березовський.

За його словами, "в 2002 році не було зацікавленості української влади в тому, щоб цю правду розкрити. Наші ж двері завжди були відчинені. Тому, коли прийшла нова влада, ми сказали: ми не хочемо робити нічого, що суперечить інтересам демократичної влади. Ми хочемо передати всі записи, без будь-яких вилучень", – підкреслив Березовський.

Він також відзначив, що йому не важливо, чи передасть він особисто записи Віктору Ющенку.

"Для мене не є принциповим, кому передати. Я просто хотів, щоб це перебувало під контролем президента, оскільки там є політично значуща інформація. Я в жодному випадку не хочу брати участь в українській політиці. Жодних умов, пов'язаних з організацією процесу, ми не висували, і я ніколи не казав, що хочу особисто віддати Ющенку. Наше завдання – просто передати ці записи українській владі. Тій її гілці, яку визначить президент України", - сказав Березовський.

Відповідаючи на запитання про те, чи всі записи Мельниченка перебувають у розпорядженні Фонду громадянських свобод, Березовський заявив: "У нас знаходиться весь архів, що передав нам Мельниченко. Є інші архіви, чи ні - мені невідомо".

Березовський відмовився коментувати заяви про те, що прослуховування кабінету Леоніда Кучми організував Євген Марчук. У той же час, він висловив припущення, що Мельниченко тісно співпрацював з російськими спецслужбами.

"Я не хочу коментувати заяв ні Литвиненка, ні Мельниченка. Я твердо переконаний, що Мельниченко працював разом з російськими спецслужбами. Він сам про це говорив. Коли це відбулося, у мене виникло запитання, чому Москва для нього є "дахом" і він може довіряти ФСБ, і при цьому не довіряє президентові України і боїться приїхати на Україну", - сказав Березовський.

"Я не можу стверджувати, але вважаю, що це одна з версій, яка має право на життя", - додав він.

Березовський також висловив впевненість у якнайшвидшому завершенні процесу з передачі дисків із записами Мельниченка. "Я сподіваюся, що в найближчий час ми передамо ці записи українській владі," підкреслив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування