Березовський зізнався у наданні допомоги Ющенку і Тимошенко

Середа, 20 квітня 2005, 22:42
Російський бізнесмен Борис Березовський стверджує, що він не прагнутиме приїхати до України всупереч бажанню українського керівництва. Він також визнав, що допомагав українській опозиції під час помаранчевої революції.

"Що я точно не робитиму, так це не буду намагатися поїхати в Україну всупереч сьогоднішній українській владі. Поки мені не дадуть візу, я не маю наміру користуватися тим, що з 1 травня Україна відкриє кордони для Європи. Дадуть візу - приїду, не дадуть - не приїду" - сказав Березовський.

Він зауважив, що це "не його проблема, це проблема України".

"Виходячи з того, що декларує Україна, як демократична держава, я не бачу взагалі жодних підстав, чому мені дотепер не видали візу" - сказав Березовський, додавши, що "є лист 29 депутатів, які запрошують мене до України".

"Я приїду в той же момент, як тільки мені дадуть візу", - підкреслив бізнесмен.

Коментуючи інформацію про те, що в справі Мельниченка він діє в інтересах екс-президента Леоніда Кучми, Березовський заявив: "Ті дії, які здійснює Фонд громадянських свобод, зокрема, передача всіх матеріалів демократичній українській владі, і є наша відповідь на всі ці вигадки та інтриги".

"Якби ми займали позицію допомоги Кучмі і попередньому режиму, то, по-перше, ніколи б не допомагали в революції Ющенку і Тимошенко (а ми реально допомагали - порадами, діями). По-друге, ми зробили практичні кроки для того, щоб злочини попереднього режиму були розкриті. Все інше - від лукавого", - сказав Березовський.

На його думку, "це гра тих самих людей, які намагалися шельмувати Ющенка". "Наша позиція однозначна - ми з самого початку підтримували демократичні перетворення і реформи в Україні і ця позиція буде незмінною", - підкреслив Березовський.

За словами Березовського, Україна займає "центральне місце" у планах заснованого їм "Фонду громадянських свобод" і його "особистих планах".

"Ще коли в Україні починалася революція, я написав статтю, яка називалася "Доля Росії вирішується в Україні". І я цю точку зору не змінив. Усе, що відбувається в Україні, є перспективою для Росії. Що стосується політики - тільки в цьому сенсі мені цікаво те, що відбувається в Україні", сказав Березовський.

Березовський також підтвердив, що в нього є бізнеси-інтереси в Україні. "Я можу сказати, що в мене є великий інтерес до бізнесу в Україні" - сказав він.

Новости-Украина

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
10:10
Як зниклого безвісти визнають полоненим: що треба знати про ці статуси та шлях підтвердження з боку Росії
10:01
Туск домовлятиметься зі Столтенбергом і Сунаком про захист польського неба
09:58
Росія стала головним постачальником нафти до Індії, потіснивши частку ОПЕК до історичного мінімуму
09:57
Туск прокоментував затримання поляка, який допомагав РФ із замахом на Зеленського
09:49
Окупанти скасували парад у Криму на 9 травня
09:45
У Кривому Розі − приліт інфраструктурний об'єкт: 3 поранених
09:35
У Грузії четвертий вечір поспіль протестували проти закону про "іноагентів" у трьох містах
09:31
Безпрецедентний крок: демократи намагаються врятувати "проєкти Джонсона" з допомогою Україні
09:30
Нафта підскочила у ціні на 3 долари на тлі атаки Ізраїлю по Ірану
09:17
Комбінований удар по Україні: сили ППО збили 22 ракети, 2 з яких Х-22 та 14 "Шахедів"
Усі новини...