Уряд Тимошенко продовжить популістські кроки до виборів 2006 — Financial Times

Четвер, 21 квітня 2005, 09:50
Український уряд не втратив своєї ліберальної орієнтації, однак вочевидь буде вдаватись до популістських заходів до парламентських виборів.

Такий висновок робить Financial Times у статті "Україна збирається розпочати боротьбу з нафтовими компаніями Росії", повідомляє Бі-Бі-Сі.

Газета повідомляє, що український уряд має розпочати в четвер переговори з російськими нафтовими компаніями, які погрожують припинити постачання пального, якщо Київ не відмовиться від своїх планів, що передбачають встановлення обмежень ціни на пальне.

Стаття супроводжується фото прем'єра Юлії Тимошенко з підписом, що вона обрала жорстку лінію поведінки стосовно російських компаній, які вона звинуватила у ціновій змові та саботажі.

Газета цитує думку одного з київських аналітиків, який вважає, що уряд далі буде дотримуватись жорсткої лінії в питанні про ціни на пальне до закінчення посівної кампанії.

Financial Times повідомляє, що ціна на бензин А-95 впродовж кількох тижнів зросла на 10 відсотків, перевищивши 3 гривні, в той час як прогнозується збільшення ціни на 30 відсотків після збільшення ціни на сиру нафту.

"Ціна на пальне посилює зростання інфляції, яка ставить під загрозу зусилля уряду для підвищення темпів розвитку, що уповільнились з 12 відсотків минулого року до 5,4 відсотка в першому кварталі цього року ", пише газета.

Financial Times також повідомляє читачам, що раніше цього тижня Юлія Тимошенко наказала державним нафтопереробним підприємствам збільшити виробництво для того, щоб утримати рівень цін нижче 2 гривень і 99 копійок.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News