Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна в НАТО вигідна росіянам - Райс

Четвер, 21 квітня 2005, 10:39
Інтеграція України до євроатлантичних структур не повинна відбуватися за рахунок погіршення відносин з Росією, вважає держсекретар США Кондоліза Райс.

Про це вона заявила в інтерв'ю телеканалу НТВ.

Кажучи про перспективи вступу України в НАТО, вона відзначила, що в цьому питанні багато що залежатиме від самої країни.

"Ми сказали українцям, що двері в НАТО завжди відкриті і для європейських демократій, але тут багато залежить від самої країни. У України вже є план взаємодії з НАТО, який допомагає проводити необхідні реформи усередині країни. Наприклад, збройні сили повинні контролювати суспільство. Все це у свою чергу буде вигідно і Росії", - сказала Райс.

"Європа стає все більш єдиною. Відносини між країнами ґрунтуються на вікових культурних і економічних зв'язках. Це дозволяє вирішити багато проблем, наприклад, принести мир на Балкани", - додала держсекретар.

Відповідаючи на питання про майбутній візит Джорджа Буша до Грузії, куди, як очікується, він попрямує після участі в заходах з нагоди 60-річчя перемоги у Великій Вітчизняній війні в Москві, Райс сказала: "Я сподіваюся, що в Росії розуміють, що у нас дружні відносини з Латвією і Грузією, але це у жодному випадку не загрожує нашим хорошим відносинам з Росією, як втім, і відносинам Росії з цими країнами".

"Більш того, ми вважаємо, що сильні сусіди з числа колишніх радянських республік тільки на користь Росії - ви завжди будете близькими один одному через економічні і культурні зв'язки", - відзначила Райс.

"Наш президент Джордж Буш їде до Тбілісі і Риги як друг для того, щоб підкреслити важливість партнерства зі всіма країнами, включаючи і Росію", - зазначила вона.

Новості-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування