Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СДПУ(о) звинувачує Тимошенко у знищенні малого бізнесу, а ПОРА викриє у змові з олігархами

Четвер, 21 квітня 2005, 12:18
Соціал-демократична партія України (об’єднана) звинувачує уряд у знищенні малого бізнесу та витісненні його в тінь.

Про це йдеться в заяві СДПУ(о), поширеній у ЗМІ.

Там, зокрема, відзначається, що зміни до державного бюджету 2005 року значно підвищують фіскальний тиск на малий бізнес та обмежують сферу застосування фіксованого та єдиного податків.

СДПУ(о) відзначає, такі "антипідприємницькі дії уряду призведуть до згортання легального малого бізнесу, спровокують поглиблення тінізації економіки, зростання безробіття та трудової еміграції з України".

"Нова влада за декілька місяців діяльності протиставила себе практично всій підприємницькій спільноті, відродивши найгірші зразки адміністративного тиску на економіку. Проте найтяжчі соціальні наслідки може мати саме політика, яка створює додаткові перешкоди для формування заможного середнього класу", - говориться в заяві.

СДПУ(о) вважає, що за цією політикою "стоїть не тільки бажання будь-якою ціною збільшити бюджетні доходи, але й намагання обмежити соціальну базу опозиції".

Партія наполягає на негайній відміні відповідних норм закону про зміни до бюджету та прискорення прийняття закону "Про спрощену систему оподаткування".

Водночас громадянська партія "Пора" має намір у п’ятницю оприлюднити наміри влади "знищити малий та середній бізнес в Україні".

"Пора" скликає прес-конференцію, на якій розповість про те, скільки отримають українські олігархи після внесення змін до закону України "Про державний бюджет на 2005 рік".

"Пора" також обіцяє представити заходи з порятунку середніх та дрібних підприємців, які збережуть державі 12 мільярдів гривень.

Як відомо, у середу один з керівників "Пори" Владислав Каськів, який анонсується в заявці на конференцію, був призначений радником президента України.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування