Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко умовила ТНК на бензин

Четвер, 21 квітня 2005, 12:43
Російська ТНК-BP виконає всі зобов'язання з постачання українським аграріям дизельного палива за пільговою ціною 2400 грн./тонна, а також вплине на зниження цін у мережі її джоберських АЗС до встановленого мінекономіки рівня з 22 квітня.

Про це повідомила прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко.

В інтерв'ю журналістам у Києві вона уточнила, що така домовленість була досягнута на переговорах із власниками ТНК-BP, які відбулися в Києві вранці у четвер.

"Домовилися, що вони за цінами меморандуму віддадуть весь обсяг дизельного палива селу до 15 травня. Домовилися, що завтра з 8 ранку мережа ТНК, яка має тисячу заправок, ввійде в ціни, які затверджені наказом мінекономіки", - сказала Тимошенко.

За її словами, досягнута також домовленість про вироблення довгострокової перспективи співробітництва на ринку нафтопродуктів.

"І далі, із завтрашнього дня, ми сідаємо разом із представниками ТНК, керівництвом мінпаливенерго і відпрацьовуємо на довгострокову перспективу нашу політику", - відзначила прем'єр.

Після росту цін на нафтопродукти на 12-13% наприкінці березня - початку квітня уряд України обвинуватив російські компанії ТНК-BP і "ЛУКОЙЛ" у змові, а антимонопольний комітет порушив відповідну справу.

Мінекономіки своїм наказом з 15 квітня по 1 травня встановив граничний рівень оптово-відпускної ціни дизельного палива на внутрішньому ринку 2932 грн. за тонну, бензину марки А-95 - 3528 грн. за тонну, А-92 - 3481 грн. за тонну, А-76 (80) - 3455 грн. за тонну.

При цьому роздрібна ціна дизпалива з урахуванням рекомендованого граничного рівня торговельної надбавки в розмірі 13% повинна складати 2,75 грн. за літр, бензину А-95 - 2,99 грн. за літр, А-92 - 2,95 грн. за літр, А-76 (80) - 2,85 грн. за літр.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Російські нафтотрейдери просять Ющенка вплинути на Тимошенко

Тимошенко виявила "нафтокартель" і відмовилася з ним гратися

Популізм проти монополізму

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування