Зварич знайшов брехню в списках ПОРИ, яка викликає його на публічну дискусію

Четвер, 21 квітня 2005, 13:31
Мін'юст не має правових підстав прийняти рішення про реєстрацію партії "Пора".

Про це мін'юст повідомив її керівництво листом від 13 квітня 2005 року за адресою, зазначеною у заяві про реєстрацію партії, повідомляє прес-служба відомства.

Як відомо, після перевірки документів партії, які надійшли до мін'юсту 22 лютого 2005 року, мін'юст перевірив 1053 підписи.

Підтвердили своє рішення про створення партії 338 осіб; 352 особи заперечили, що ставили свої підписи на підтримку створення партії; підписи 363 осіб перевірити виявилось неможливо, оскільки за адресами, зазначеними у підписному листі, вони не зареєстровані і не проживають.

Після зустрічі міністра з представниками партії 26 березня було домовлено про додаткову перевірку.

З 1486 підписів громадян, що були направлені на додаткову перевірку, свої підписи на підтримку створення партії підтвердили 797 осіб, не підтвердили - 86, були відсутні вдома – 193, не проживають за адресами, вказаними у підписних листах, – 127 осіб, зазначає прес-служба мін'юсту.

"Отже, за результатами обох перевірок, підтвердили свої підписи на підтримку реєстрації партії лише 1135 громадян, що становить 44,7 відсотка від перевірених 2539 підписів", - говориться в повідомленні.

Знову виявлено недостовірні адреси, наведені у підписних листах: відсутні квартири у будинках, зазначалися адреси державних установ.

"Крім того, згідно з документами партії, що були надані вдруге до мін'юсту, до статуту партії були внесені необхідні зміни та доповнення, але рішення політради партії про їх затвердження до мін'юсту не надано", - зазначає прес-служба.

Тим часом "Пора" вимагає від міністра юстиції України публічної дискусії щодо обставин реєстрації партії "Пора".

Як зазначається в прес-релізі, "Пора" вимагає публічної зустрічі із Зваричем, тому що вважає дії міністра брехливими і аморальними, та готова це довести у присутності преси і громадськості".

"У рамках цього обговорення "Пора" готова навести 17 незаперечних прикладів некомпетентності, зловживань та маніпуляцій громадською думкою з боку міністра юстиції України", - зазначається в прес-релізі.

"Пора" заявляє, що якщо до вказаної дати Зварич "не виявить мужності висловити справжні причини упередженого ставлення до "Пори" у присутності її представників, ЗМІ і громадськості, то "Пора" приступить до активних акцій, спрямованих на відставку міністра", повідомляє УНІАН.

"Українська правда",УНІАН.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування