Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кравченка не могли вбити – заступник генпрокурора

Четвер, 21 квітня 2005, 13:55
У справі про самогубство колишнього міністра внутрішніх справ України Юрія Кравченка проведені всі основні експертизи, які підтверджують версію самогубства.

Про це повідомив у четвер журналістам в Душанбе перший заступник генпрокурора України Сергій Вінокуров. Він бере участь у засіданні Координаційної Ради прокурорів держав-учасників СНД, що проходить у столиці Таджикистану.

Як сказав Вінокуров, головною версією у цій справі залишається версія про самогубство.

"Проведені всі основні експертизи по цій справі. Головна версія - це, безумовно, самогубство. Всі обставини, огляд місця події та всі експертизи кажуть про те, що це було самогубство", - підкреслив перший заступник генпрокурора.

Екс-міністр внутрішніх справ України Кравченко був знайдений мертвим вранці 4 березня цього року в елітному дачному селищі Конча-Заспа. У цей день його мали допитати в Генпрокуратурі у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Кравченко фігурував в епізодах записів колишнього працівника державної охорони Миколи Мельниченка, які стосуються зникнення Гонгадзе у вересні 2000 року.

Тоді Кравченко був главою МВС, він перебував на цій посаді до 2001 року, потім очолював Херсонську обладміністрацію, а в 2002-2004 - Державну податкову адміністрацію.

Відповідаючи на запитання про можливість інсценування самогубства Кравченка, Вінокуров зазначив, що, "відповідно до рішення суду, за ним було спостереження, він був під спостереженням, і не було сторонньої сили, яка б могла це зробити".

Однак перший заступник генпрокурора підкреслив, що на початковому етапі слідчими розглядалися всі версії, у тому числі і версію навмисного вбивства.

"Зазвичай розглядаються всі версії, але я кажу про те, що відбувається на сьогоднішній день. У момент виявлення трупа розглядалася у тому числі і версія навмисного вбивства, і доведення до самогубства", - повідомив Вінокуров.

Перший заступник генпрокурора України знову підкреслив, що версія про самогубство виходить із досліджень, які проводяться під наглядом Генпрокуратури.

"На сьогоднішній день це найбільш імовірна версія, вона випливає із досліджень які ведуться по цій справі. Генпрокуратура наглядає за цією справою, це самогубство", - сказав Вінокуров.

Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: