Тігіпко йде з політики. Коновалюк наводить його у приклад Медведчуку

Четвер, 21 квітня 2005, 15:23
Лідер партії "Трудова Україна" Сергій Тігіпко більше не входитиме в керівництво партії і займеться бізнесом.

Про це розповів на прес-конференції в четвер депутат Валерій Коновалюк, якого вважають найбільш вірогідним кандидатом на посаду голови цієї партії.

"Я хотів би особливо сказати про Тігіпка. Це вперше людина спростувала стару приказку "де два українці - там три гетьмани. Ніхто не Пустовойтенко, ні Медведчук ніколи б самостійно нічим би не поступилися. Людина оцінила свої можливості й своє нинішнє становище й чесно сказала, є партія й вона повинна йти вперед і розвиватися. Я поки цього забезпечити не можу, тому я сам іду. Це вперше таке відбувається", - сказав Коновалюк.

"Є час, коли треба відійти від занять політикою, але Сергій – талановита людина, в нього ще буде час реалізувати себе. Він ще буде корисний державі", - додав депутат.

Він не став коментувати свої шанси стати лідером "Трудової України", зазначивши, що це прерогативи делегатів з'їзду.

Водночас він продемонстрував свій партійний квиток і повідомив, що був обраний членом партії "Трудова Україна" на обласній конференції в Донецькій області. Номер його партійного квитка 62525.

Коновалюк запросив усіх журналістів на з’їзд "Трудової України", який відбудеться у суботу. На з'їзді партія першою дасть оцінку 100 дням президентства Віктора Ющенка.

Він також пообіцяв запропонувати на з'їзді стратегію розвитку партії на наступні п’ять років і пообіцяв, що через рік "Трудову Україну" прийматимуть "не як опозицію, а як альтернативу владі".

Він також повідомив, що найближчим часом буде сформовано фракцію "Трудової України", і вже є 14 осіб, які погодились в неї вступити.

"Це люди авторитетні, всі вони мажоритарники, всі вони фахівці в економіці, промисловості, екології, але я не буду називати їх імена", - сказав він.

На питання щодо того, чи буде фракція "Трудової України" в опозиції до влади, Коновалюк відповів: "Я не бучу, щоб люди, які згуртувались навколо Ющенка, формували більшість. Поки не буде більшості, не буде й опозиції".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування