Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мельниченко розізлив Омельченка, але розповість Піскуну про плівки

Четвер, 21 квітня 2005, 15:54
Екс-охоронець колишнього президента України Леоніда Кучми майор Микола Мельниченко розмірковує над тим, щоб дати офіційні свідчення генеральній прокуратурі України.

Про це в четвер повідомив депутат, глава слідчої парламентської комісії з розслідування резонансних справ Григорій Омельченко.

"Я вчора розмовляв з Миколою Мельниченком, наполягав, що він має дати офіційні свідчення слідчим генеральної прокуратури України. Я йому сказав, що ситуація настільки заполітизована, що зараз потрібно перестати пред'являти будь-які умови й без всякого торгу дати свідчення. Оскільки це останній рубіж, після якого люди перестануть йому вірити", - сказав Омельченко.

Він також додав, що запропонував майору дати свідчення "у будь-якій країні". "Микола сказав, що буде думати над моєю пропозицією" - відзначив депутат.

За словами Омельченка, однією з головних умов, які намагався висувати в розмові з ним Мельниченко, була умова про те, щоб його плівки були залучені до справи.

"Я йому відповів, що тільки його офіційні свідчення можуть дозволити надалі легалізувати ці плівки, дадуть підстави долучити їх до справи", - сказав глава парламентської комісії.

Також, за словами Омельченка, Мельниченко в черговий раз сказав, що не довіряє Генпрокуратурі України:

"Я йому відповів, що генеральні прокурори міняються як рукавички, але в прокуратурі працює багато чесних і професійних слідчих. Зокрема, слідчий Роман Іванович Шубін є дуже компетентною і гранично чесною людиною, яку я знаю багато років. Я запропонував Мельниченку, щоб ми разом із Шубіним приїхали й він дав слідчому свідчення, якщо треба буде, то в моїй присутності".

"Однак я попередив Мельниченка, що не буду витрачати державні гроші на поїздки в Америку, якщо він продовжить виставляти умови й торгуватися. Я вже досить наїздився", - підкреслив парламентарій.

У понеділок, 18 квітня, слідчий генпрокуратури Шубін на території українського посольства в Лодоні взяв свідчення в екс-полковника ФСБ Росії Олександра Литвиненка, який тісно спілкувався з майором Мельниченком.

За кілька днів до цього аналогічні свідчення Литвиненко дав Григорію Омельченку як главі слідчої парламентської комісії.

"Новості - Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...