У Пінчука забирають ще один завод, за який він довго боровся із Приватом

Четвер, 21 квітня 2005, 16:06
Генпрокуратура подала позов у господарський суд Києва з проханням визнати недійсною покупку консорціумом "Придніпров'я" (Дніпропетровськ) у 2003 році у Фонду державного майна 50%+1 акція Нікопольського заводу феросплавів.

Про це говориться в позовній заяві Генпрокуратури, повідомляє Обком з посиланням на "Українські новини".

Генпрокуратура подала позов в інтересах держави в особі Кабінету міністрів, відповідачами є ФДМ і "Придніпров'я".

Зокрема, Генпрокуратура просить суд визнати недійсними прийняті в лютому-травні 2003 року накази ФДМ і рішення конкурсної комісії, пов'язані з продажем 25% акцій НЗФ, і договори закупівлі-продажу акцій НЗФ, укладені ФДМ з "Придніпров'я" 26 травня і 15 серпня 2003 року.

Генпрокуратура також просить суд зобов'язати "Придніпров'я" повернути ФДМ 50%+1 акція НЗФ, а з метою забезпечення позову до рішення суперечки по суті - накласти арешт на цей пакет акцій.

У позовній заяві говориться, що ФДМ безпідставно відсторонив фізичних осіб від участі в конкурсі з продажу 25% акцій НЗФ і невиправдано установив кваліфікаційні умови до юридичних претендентів на пакт акцій.

Зокрема, відповідно до державної програми приватизації, кваліфікаційні умови до учасників конкурсу можуть пред'являтися лише при продажі контрольного пакета акцій об'єктів групи "Г", а продавався пакет акцій у 25%.

Крім того, за даними прокуратури, покупець повинен був подати у ФДМ копію фінансової звітності за останній звітний рік і квартал, тим часом, "Придніпров'я", створене за місяць до початку конкурсу, не подавав таких документів у ФДМ, відповідно, він не повинен був допускатися до участі в конкурсі.

За даними Генпрокуратури, у квітні-травні 2003 року районні суди Івано-Франківської і Полтавської областей за позовами фізичних осіб заборонили ФДМ продавати 25% акцій НЗФ, тим часом, Фонд держмайна в період дії ухвал цих судів неправомірно продав акції заводу.

Як повідомлялося, у лютому Печерський районний суд Києва за позовом компанії "Укренергозбут" заборонив "Придніпров'ю" відчужувати приналежні йому 50%+1 акція НЗФ.

У травні 2003 року ФДМ продав "Придніпров'ю" 25% акцій НЗФ за 205 млн гривень, у серпні 2003 року - ще 25%+1 акція заводу за 205,5 млн гривень.

До участі в конкурсі з продажу 25% НЗФ не були допущені Приватбанк, Стахановский і Запорізький заводи феросплавів, компанія "Промінмет" і Орджонікідзевський гірничо-збагачувальний комбінат.

"Придніпров'я" контролюється корпорацією "Інтерпайп", заснованою бізнесменом, народним депутатом Віктором Пінчуком.

Читайте також:

Смутні часи Пінчука й Ахметова

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News