Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко їде в дитячі будинки

Четвер, 21 квітня 2005, 16:17
Уряд розробляє комплексну програму подолання дитячої безпритульності в Україні та планує використати 300 млн. грн. резервного фонду Кабміну, окрім закладених в бюджеті 70-ти млн. грн.

"Ми вже з сьогоднішнього дня почнемо реалізацію програми боротьби з дитячою безпритульністю. І у нас умовно на ці цілі є 370 млн. грн. З них майже 300 млн., які закладені в резервному фонді Кабміну", - підкреслила прем'єр Юлія Тимошенко на нараді в Кабінеті міністрів.

За словами Тимошенко, для вирішення проблем дитячої безпритульності в Україні буде створено спеціальний фонд. "Я думаю, кожен бізнесмен вважатиме за честь вкласти туди свою копійку", - зауважила вона. "Думаю, і світ нам допоможе, і всім світом ми подолаємо це ганебне явище", - додала Тимошенко.

Вона також зазначила, що не планує запрошувати силові структури. "Наше завдання - зробити так, щоб безпритульні діти отримали привабливе місце для життя та роботи", - підкреслила вона.

За її словами, дітей умовно розподілено на три вікові категорії - немовлята та малі діти (віком до 3 років), діти "керованого" віку (3-10 років), та діти важко керованого віку (до 18 років), які "вже встигли вийти на вулицю і заробити кримінальним шляхом свою першу копійку".

Для дітей першої категорії планується створити нормальні умови в дитячих будинках. Буде проведено їх інспекцію, що має виявити, в яких умовах живуть діти і як ці будинки фінансуються. Тимошенко також зазначила, що розглядається питання створення зовсім інших фінансово-організаційних умов.

Для дітей 3-10 років уряд збирається відмовитись від шкіл-інтернатів. "Ми готові для таких дітей побудувати прекрасні школи в екологічно чистих регіонах, де раніше були піонерські табори та бази відпочинку", - сказала Тимошенко. За її словами, вже в п’ятницю вона проведе з цього питання селекторну нараду з головами облдержадміністрацій.

Для дітей 11-18 років створюватимуться мінімістечка, у яких вони зможуть жити та працювати. "Ми разом з ними створимо такі містечка, де ці діти своїми руками будуватимуть житло, отримуватимуть зарплати, матимуть достойні магазини і систему навчання", - заявила Тимошенко.

Вона повідомила, що має намір особисто перевірити стан утримання дітей у дитячих будинках. "Хай керівництво областей готується, я без попередження завітаю до кожного будинку для немовлят і подивлюся, у якому вони стані", - сказала Тимошенко.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування