НА ВИБОРИ ПІДЕ ЧЕТВІРКА ЮЩЕНКО, ТИМОШЕНКО, ЛИТВИН І КІНАХ? Безсмертний шукає п’ятого

Четвер, 21 квітня 2005, 16:47
У разі утворення блоку політичних сил, які згуртувалися навколо Віктора Ющенка, до першої п’ятірки блоку можуть увійти Віктор Ющенко, Юлія Тимошенко, Володимир Литвин та Анатолій Кінах.

Таку думку висловив голова Ради політичної партії "Народний Союз Наша Україна" Роман Безсмертний в інтерв’ю "Старому замку".

"Ющенко, Тимошенко, Литвин, можливо, Кінах. П’ятого назвати я ще не готовий", - відповів Безсмертний на питання, якою буде перша п’ятірка осіб у партійному списку на парламентських виборах.

За словами Безсмертного, зараз говорити про список дуже проблематично, адже він буде складатися із представників трьох політичних сил: "Народного Союзу", "Батьківщини" та Народної партії.

"Така робота нині ведеться. По-друге, нині гарантувати, що ти ввійшов до політичної ради, а отже автоматично потрапиш до Верховної Ради, не можна, це ще нічого не означає. Список буде складатися, виходячи з інтересів виборного процесу у складі трьох політичних сил", - зазначає він.

За його словами, такий блок при прямому перерозподілі отримає десь 38%, що означає, що в парламент пройде десь 231 особа.

"У свій час я мав стосунок до складання списку "Нашої України". Вже починаючи з 80-го місця, до списку потрапити у ВР дуже важко. Визначальним був такий підхід, і його я буду відстоювати: у прохідній частині списку повинно бути по три особи від регіону, якась частина від центру, можливо, окремо буде президентська квота", - каже Безсмертний.

Він також сказав, що наполягатиме, щоб у прохідній частині були нові люди, нові обличчя.

На питання, чи вистачить 38% голосів на парламентських виборах, щоб створити більшість, Безсмертний припустив, що близько 16 відсотків отримають соціалісти і пропрезидентський блок співпрацюватиме з ними.

Щодо політреформи, то Безсмертний відповів, що вони "не в захваті від закону під номером 2222, особливо положення про імперативний мандат та відновлення наглядових функцій за прокуратурою".

"Це ті речі, які з точки зору Європи є неприпустимі. Окрім того, конституційні зміни суперечать цілій низці існуючих законодавчих актів. Я вже не кажу про те, що через два тижні у Верховній Раді буде зареєстровано законопроект про Кабінет міністрів, який закладає серйозні зміни, які не кореспондуються із законом №2222", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування