НАЧАЛЬНИК ОХОРОНИ АХМЕТОВА ЗАТРИМАНИЙ У ДОНЕЦЬКОМУ АЕРОПОРТУ

Четвер, 21 квітня 2005, 17:54
Колишній начальник донецької обласної міліції Володимир Малишев, який зараз очолює службу безпеки фірми СКМ, президентом якої є Ринат Ахметов, затриманий в четвер в Донецьком аеропорту.

Як повідомило "Острову" джерело в правоохоронних органах, затримання проводилося співробітниками Київського УбОЗУ при спробі вилетіти із країни.

У той же час Центр громадських зв'язків УМВД у Донецькій області, з посиланням на заступника начальника УВС по кримінальному блоку, не підтверджує цю інформацію.

Як повідомив під час чату на "Українській правді" міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, донецьке УВС зареєструвало три випадки замаху на життя Пенчука (свідка у справі про акції універмагу "Білий лебідь", за якою був затриманий Борис Колесников).

"Мало того, міліція встановила, що виконавцями, як мінімум, одного замаху були працівники міліції. Але начальник управління, громадянин Малишев (нині начальник охорони Ахметова), ходу справі не дав. У результаті Пенчук змушений був за безцінь продати акції громадянину Колесникову, Ахметову та іншим", - сказав Луценко.

Раніше міністерство внутрішніх справ заявляло, що Володимир Малишев під час перебування на посаді глави УМВД у Донецькій області не реагував на оперативну інформацію своїх працівників про низку замовлених злочинів у регіоні.

З 1999 року в Донецькій області діяло організоване злочинне угруповання, до якого входили колишні та діючі на той момент працівники міліції.

На рахунку цієї ОЗГ - вбивства й вибухи автомобілів, замахи на вбивства, в тому числі й на сина засновника ТЦ "Білий лебідь" Пенчука.

Малишев подав у відставку в січні, у зв'язку з виходом на пенсію. Відразу ж президент компанії "Сістем Кепітал Менеджмент" Ринат Ахметов запропонував йому очолити службу безпеки компанії.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування